szerző:
MTI

A Fidesz azt javasolja, hogy az Európai Unió döntése alapján csökkenjen 5 százalékra a lakásfelújítás és a szociális lakásépítés áfája - jelentette be Orbán Viktor pártelnök vasárnapi sajtótájékoztatóján.

Mint mondta, az Európai Unió nemrégiben döntést hozott arról, hogy bizonyos szolgáltatások áfáját a tagállamok a felső kulcsból a kedvezményes kulcsba vihetik le. A Fidesz, a Szabad Európa Központ értékelése alapján azt javasolja, hogy a kormány március 31-ig jelentse be az uniónak, hogy a magánlakások felújítása, valamint a szociális lakásépítés esetében a jelenlegi 20 százalékról 5 százalékra kívánja csökkenti az áfát, és ezt vezesse be április 1-től - közölte a Orbán Viktor. A pártelnök hozzátette: jövő héten nyújtják be az erről szóló törvényjavaslatot az Országgyűlésnek.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Világ

Demagógnak nevezte Orbánt egy szlovák napilap

Kritikus hangvételű cikkben értékelte Orbán Viktor országértékelő beszédét egy szlovák liberális napilap. Az újságíró szerint a Fidesz vezérének szavaiban a nemzeti és a szociális demagógia elemei keverednek.

MTI Itthon

Vagyonnyilatkozati eljárás Orbánnal szemben

Vagyonnyilatkozati eljárás megindítását rendelte el Orbán Viktorral szemben a mentelmi bizottság elnöke. Zárt ülés jövő szerdán. A Fidesz szerint "politikai megrendelésről" van szó.

MTI Itthon

MSZP-SZDSZ: politikai show volt az Orbán beszéd

Orbán Viktor kanyart emlegetett, de a visszakanyarodás programját hirdette meg - mondta Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője vasárnap Orbán Viktor évértékelő beszédéről. Kuncze Gábor a Mónika-show-t emlegette.

MTI/hvg.hu Itthon

Orbán kitart az ígéretek mellett

"A következő kormánynak a szolidaritás kormányának kell lennie" - jelentette ki a korábban hangoztatott "új állammal" kapcsolatban évértékelő beszéde végén Orbán Viktor a Fidesz elnöke. Sorra vette az elmúlt hetekben már nyilvánosságra hozott elképzeléseket és ígéreteket s felvonultatta országos körútjának több "civil" szereplőjét is.

MTI Itthon

Nem jött el Orbán, volt viszont bombariadó

Bombariadó zavarta meg Kecskeméten a gazdaköri találkozót, amelyre eredetileg a szervezők Orbán Viktort, a Fidesz elnökét is várták, de a politikus azon nem vett részt.

Milliókat ajánl Szalainak a Galatasaray, de nemet mondott

Milliókat ajánl Szalainak a Galatasaray, de nemet mondott

Döglött rovarok, élő egerek a Békés megyei vágóhídon

Döglött rovarok, élő egerek a Békés megyei vágóhídon

Továbbra sem találják Emiliano Salát, a Cardiff eltűnt focistáját

Továbbra sem találják Emiliano Salát, a Cardiff eltűnt focistáját

Megölt lengyel politikus: a helyszínt biztosító cég főnökét is letartóztatták

Megölt lengyel politikus: a helyszínt biztosító cég főnökét is letartóztatták

Rekorder látványosság került a felújított Szépművészetibe

Rekorder látványosság került a felújított Szépművészetibe

Lezuhant egy orosz szuperszonikus bombázó

Lezuhant egy orosz szuperszonikus bombázó