szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Inkább belvíz, semmint árvíz kialakulására lehet számítani Észak-Magyarországon a meteorológusok által a hét közepére prognosztizált enyhébb idő miatt - ismertette a helyzetet a területileg illetékes vízügyi igazgatóság.

A térség valamennyi folyóján, patakján alacsony, vagy igen alacsony mederteltségek mellett, gyengén változó vízállás a jellemző.
   
Az utóbbi héten a sík vidéken átlagban 10-20 centiméter friss hó hullott, a hegyvidéken meglévő hó vastagsága szintén gyarapodott, 5-15 centiméter, de helyenként ettől több, 25-30 centiméter friss havat is észleltek.
   
A meteorológiai előrejelzések szerint a hét második felében enyhülés és jelentősebb csapadék várható, a hegyek alacsonyabb részein már olvadás kezdődhet. Ennek hatása a hét végére leginkább a belvízzel érintett térségekben jelentkezhet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!