szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Egyes szakaszokon továbbra is korlátozásokkal közlekedhetnek a vonatok a kialakult árvízhelyzet miatt.

Csökkentett sebességgel közlekednek a vonatok a Budapest-Győr, a Szerencs-Sátoraljaújhely és a Baja-Pörböly vonalakon.

A Budapest-Komárom-Győr vasútvonalon Komárom és Almásfüzitő között kissé felemelhették a vonatok sebességét: a korábbi húsz helyett immár negyven kilométeres óránkénti sebességre. A belföldi és nemzetközi IC, EC vonatok változatlan menetrend szerint, de késéssel közlekednek.

Az erre közlekedő belföldi gyorsvonatok – a menetrendtől eltérően – megállnak Almásfüzitőn, Almásfüzitő felsőn és Szőnynél, és emiatt menetidejük is meghosszabbodik. A személyvonatok helyett Almásfüzitő és Komárom között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

Almásfüzitő és Esztergom között is fokozott felügyeletet tart a MÁV március 30-tól. Április elsején Almásfüzitő és Tokod között a magas vízállás miatt a vonalat lezárták a forgalom elől, Neszmély után víz alá került a vasúti pályatest is. A vasúti szakaszon lévő hidakra – a védelem érdekében – egy-egy zúzottkővel rakott kocsit állítottak. Vonatpótló autóbuszok a közúti lezárások miatt nem járhatnak. Az utazni szándékozók a Volán-járatokkal közlekedhetnek, a buszjáratokra a MÁV bérlet érvényes.

A Bodrog magas vízállása miatt Sárospatak és Sátoraljaújhely között április elsején ideiglenes sebességkorlátozást vezetett be a vasúttársaság, ott jelenleg 10 kilométeres óránkénti sebességgel közlekedhetnek a szerelvények. Ezen a szakaszon beszűntették a teherszállítást is.

Baja és Pörböly között a vonatok húsz kilométeres óránkénti sebességgel közlekedhetnek, a menetidő így meghosszabbodik. A térségben a közúti forgalom is akadályokba ütközik, ezért a Volán bérletek a vonatokra érvényesek.

A Felső-Tiszán az árhullám miatt vasútvonalakon korlátozásra nem került sor, azonban a Tisza középső- és alsó folyásszakaszán a védelemre való felkészülést megkezdte a MÁV - áll a tájékoztatóban.

A Bodrogon és a Tiszán egyidejűleg levonuló árhullám a Tokaj-Rakamaz árterületet várhatóan tartósan elönti, ami miatt - a vízszint függvényében - ezen a vasúti szakaszon is sebességkorlátozást vezetnek be. A vonatok ott mindössze 40 kilométeres óránkénti sebességgel közlekedhetnek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Választás 2006

Gyurcsány 12 pontja az árvízi védekezésre

A kormány 12 pontos árvízvédelmi cselekvési programot fogadott el annak érdekében, hogy gyorsan és bürokrácia-mentesen lehessen segíteni az árvízi védekezést, illetve később a helyreállítási munkálatokat - jelentette be Gyurcsány Ferenc miniszterelnök.

MTI/hvg.hu Itthon

Árvízhelyzet óráról órára - csütörtök

Fokozott figyelőszolgálatot tartanak a Római-parton a védelmi szakemberek, konkrét védekezésre jelenleg nincs szükség. Kövesse nyomon az árvízzel kapcsolatos történéseket, intézkedéseket óráról órára a hvg.hu-n.

hvg.hu Itthon

Segélyvonalon adakozhatunk az árvízkárosultak javára

Április 7-én 0 órától egy hónapon keresztül a 1749-es segélyvonalon hívásonként, illetve SMS-enként 200 forinttal támogathatják a Magyar Telekom (T-Com, T-Mobile), a Pannon és a Vodafone ügyfelei az árvíz és belvíz károsultjait.

12 féldisznó, 31 ezer okostelefon – így telt a Black Friday az eMAG-nál

12 féldisznó, 31 ezer okostelefon – így telt a Black Friday az eMAG-nál

100 millió követő 1,5 év alatt – megvan az álomrekordot elérő első TikTok-felhasználó

100 millió követő 1,5 év alatt – megvan az álomrekordot elérő első TikTok-felhasználó

Ezekre a kérdésekre nem árt tudni a választ, ha a nyugdíjas éveire akar félretenni

Ezekre a kérdésekre nem árt tudni a választ, ha a nyugdíjas éveire akar félretenni