szerző:
MTI

Vasúti korlátozásokra kényszerül a MÁV szombattól az árvíz miatt Szolnok és Szajol között, ami számos vonatot érint - közölte a MÁV csütörtökön.

Sebességkorlátozás és késés mellett szombattól az árvíz miatt vasúti korlátozásokra számíthatnak a Szolnok és Szajol közötti szakaszon közlekedők - áll a társaság közleményében.

Szolnok térségében szombat hajnaltól a Budapest-Békéscsaba, a Budapest-Debrecen-Nyíregyháza vasúti fővonalak menetrendjében ideiglenes változásokat vezet be a MÁV. 

Szolnok és Szajol között a magas vízállás miatt jelenleg csak 40 kilométeres óránkénti sebességgel közlekednek a vonatok. A mostani késések mellett szombat hajnaltól már jelentős forgalomkorlátozás várható - figyelmeztet a MÁV.

A magas vízállás miatt a vasúti hídszerkezeteket zúzottkővel megrakott tehervagonokkal terhelik le, ami miatt Szolnok és Szajol között az egyik vágányt le kell zárni a vonatforgalom elől április 15-én, szombaton 0 órától. Emiatt a Budapest-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony, illetve a Budapest-Szolnok-Békéscsaba-Lőkösháza vasútvonalon közlekedő személyszállító vonatok közlekedésében szintén jelentős korlátozások lesznek.

A korlátozások miatt kerülő útvonalon és mintegy egyórás késéssel közlekedik a Budapest-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza InterCity (IC) vonat, amely a Budapest-Miskolc-Nyíregyháza-Debrecen vonalon halad majd. 

Ez idő alatt a Debrecen-Hajdúszoboszló-Püspökladány, illetve Nyíregyháza-Záhony közötti közvetlen IC összeköttetés szünetel, Debrecenből, illetve Nyíregyházáról közvetlen csatlakozó vonatjáratok indulnak és érkeznek a kerülő útvonalakon közlekedő IC járatokhoz. A Kraszna IC utasainak Debrecen-Mátészalka között közvetlen átszállási lesz lehetőségük - tájékoztat a MÁV.   

A húsvéti ünnepi forgalom idejére bevezetett Budapest-Miskolc-Nyíregyháza-Debrecen-Szolnok-Kecskemét-Szeged (és vissza) közötti mentesítő Desiro IC vonatpár április 15-én, illetve 16-án Debrecen-Szeged között nem közlekedik. Április 14-én, illetve 17-én az eredetileg meghirdetett menetrend szerint közlekednek, de április 17-én jelentős késéssel. 

A Budapest-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza közötti ünnepi mentesítő gyorsvonatok az eredeti útvonalon közlekednek, de 30-60 perces késések várhatók. A Budapest-Szolnok-Debrecen és a Budapest-Szolnok-Békéscsaba-Lőkösháza vasútvonalon közlekedő távolsági vonatok az eredeti útvonalon Szajol-Szolnok érintésével közlekednek, késés itt is lesz - közli a MÁV.

A Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza, Szolnok-Szentes és Szolnok-Békéscsaba vasútvonalon a személyvonatok egy része csak Szajolig közlekedik, illetve onnan indul. Az utasokat Szajol és Szolnok között vonatpótló autóbuszok szállítják.   

Komárom és Almásfüzitő között csütörtök 0 órától mindkét vasúti pályán menetrend szerint közlekednek a vonatok, de a sebességkorlátozás (20, illetve 60 km/ó) továbbra is érvényben van, ezért hosszabb a menetidő. Almásfüzitő-Esztergom közötti szárnyvonalon még nem teremtődtek meg a biztonságos vasúti közlekedés feltételei, ezért továbbra is szünetel a vasúti közlekedés, buszok szállítják az utasokat. 

Sárospatak és Sátoraljaújhely, Nyíregyháza és Balsa között 20, Tokaj és Rakamaz között 40, Baja és Pörböly, valamint Felsőzsolca és Hernédnémeti-Bőcs állomás között 60 kilométeres óránkénti sebességgel haladhatnak a vonatok - áll a közleményben.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI/hvg.hu Itthon

További útfelújítások kezdődnek Budapesten

A Fővárosi Közterület-fenntartó Részvénytársaság 2006. április 13-án többek között az alábbi nagyforgalmú utakon végez burkolatjavítási munkákat nappali és éjszakai műszakban összesen 21 brigáddal.

Hét nap

ÁRVÍZI MÉRLEG

Közel 4 milliárd forintot költött az állam az utóbbi napokban árvíz elleni védekezésre, további 482 millió forintot...

MTI Itthon

Az árvízi védekezésre eddig 3,9 milliárd forintot fordítottak

Eddig mintegy 3,9 milliárd forintot fordítottak az árvízvédelmi munkálatokra, míg a védművekben, az épületekben és az egyéb infrastruktúrában keletkezett károk felmérése csak a víz levonulása után kezdődhet meg – mondta el Varga Miklós, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium helyettes államtitkára.

MTI Itthon

Így fog kinézni a Nagykörúti felújítás

Európai uniós forrásokból és a főváros költségvetéséből összesen 3,4 milliárd forintból újítják fel a budapesti Nagykörút villamoshálózatát; június 9-ig akadálymentesített közlekedést és az új Combino villamosokhoz szükséges infrastrukturális fejlesztési koncepciót valósít meg a Budapesti Közlekedési Vállalat.

Adventi mesenaptár - december 6.

Adventi mesenaptár - december 6.

Videó: Gazdag orosz autósoknál megint elgurult valami

Videó: Gazdag orosz autósoknál megint elgurult valami

Elindult a hibridek gyártása a magyar Audinál

Elindult a hibridek gyártása a magyar Audinál

Indiában egyszerűbb agyonlőni a gyanúsítottat, mint megvédeni az áldozatot

Indiában egyszerűbb agyonlőni a gyanúsítottat, mint megvédeni az áldozatot

Vigyázzon, adathalászok élnek vissza a Rossmann és az E.ON nevével is

Vigyázzon, adathalászok élnek vissza a Rossmann és az E.ON nevével is

Megkerestük a legolcsóbb eladó hazai használt Teslát

Megkerestük a legolcsóbb eladó hazai használt Teslát