szerző:
MTI

A közvélemény keveset tud arról, miért vannak magyar katonák külföldön, milyen a Magyar Honvédség, ezért hívott magával neves televíziós személyiségeket is iraki útjára – jelentette ki Szekeres Imre honvédelmi miniszter a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában.

Fábry Cadillac-kel. Kockázati tényező
© hvg.hu
A miniszter elmondta, hogy a külpolitikai és katonai szakújságírókon kívül Fábry Sándor humorista is vele utazik Irakba. Meghívták Friderikusz Sándort is, aki azonban nem tudta vállalni a részvételt egyéb elfoglaltságai miatt.

Beszámolt arról, hogy mióta honvédelmi miniszter, már az összes missziót meglátogatta, ahol magyar katonák tevékenykednek, egyedül Irak van hátra, ahol 17 magyar kiképző katona dolgozik. A katonáknak névre szóló feliratos bicskát visz ajándékba.

A honvédelmi miniszter szeretné, ha a magyar közvélemény megismerné, hogy a magyar katonák milyen teljesítményre képesek. A külpolitikai és katonai szakújságírók viszont a közvélemény egy meghatározott részéhez képesek eljuttatni az információkat, de jóval szélesebb körben már nem.

A védelmi minisztérium tavaly novemberben és decemberben végzett közvélemény-kutatásából kiderült, hogy elismertségben az első három intézmény között van a Magyar Honvédség, de arról keveset tudnak az emberek, miért vannak külföldön magyar katonák, milyen feladatot teljesítenek ott.

Fontos, hogy ezt véleményformáló médiaszemélyiségek is lássák és mondják el saját véleményüket minderről. Szekeres Imre szavai szerint ugyan kockázati tényező, hogy Fábry Sándor műsorában nem feltétlen dicséri a kormány munkáját, de hangsúlyozta, a műsorvezető szuverén módon fog véleményt alkotni a katonákról. A miniszter reméli, hogy tisztességesen fog beszámolni a látottakról.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Itthon

Pert nyert Fábry

Dr. Pataki Árpád bíró a Fővárosi Bíróságon Fábry Sándor showmannek adott igazat a Noran könyvkiadó által megjelentetett interjúkötet kapcsán indított személyiségi jogi perben. Az ítélet szerint az alperes nem tudta bizonyítani, hogy Fábry Sándor írásban beleegyezését adta volna a vele készült interjú megjelentetéséhez.

MTI Itthon

Szekeres: nem tervezünk részvételt a libanoni ENSZ-erőkben

Magyarország jelenleg nem tervezi a részvételt a libanoni ENSZ-misszióban, de a kormány még nem döntött a kérdésben - mondta a honvédelmi miniszter szerdán Budapesten újságírók előtt, miután német partnerével, Franz Josef Junggal tárgyalt.

MTI Itthon

Kuncze: komolytalan a Szekeres-beszéd kalózfelvétele

Komoly dolgokkal hajlandó vagyok foglalkozni, a koalíció az természetesen komoly dolog, mindenféle kilopott, rosszul sikerült, tartalom nélküli beszédekkel természetesen nem - kommentálta az SZDSZ elnöke hétfőn a parlament ülését megelőzően újságíróknak, azt az MSZP szombati választmányi ülésén titokban készített felvételt, amelyen Szekeres Imre elnökhelyettes arról beszélt, hogy a szocialista pártnak újra kell fogalmaznia a liberális párthoz fűződő viszonyát.

Hét nap

FÁBRY ELUTASÍTVA

Jogerősen is elutasította a Fővárosi Ítélőtábla Fábry Sándor tévés műsorvezető személyiségi jogi keresetét az őt...

MTI Itthon

Fábry perel egy interjú miatt

A bíró november 28-ra tűzte ki a Fábry Sándor által indított per következő tárgyalását: a showman szerint a Noran könyvkiadó által megjelentetett interjúkötetben a vele készített beszélgetés közzétételéhez nem kérték ki írásban a beleegyezését. A megbeszélések során azonban felmerült a peren kívüli megegyezés lehetősége is.

hvg.hu Itthon

Pert vesztett Fábry

A bíróság másodfokon is György Péternek adott igazat abban a perben, melyet Fábry Sándor indított a kritikus ellen, mert az egy műsorban rasszistának és romagyűlölőnek nevezte a humoristát.

MTI Itthon

Szekeres beszédét is felvették titokban

Szekeres Imrének, az MSZP elnökhelyettesének titokban felvett beszédét tette közzé hétfőn a magyar közszolgálati rádió. Szekeres - bár nem ezekkel a szavakkal - jelezte: a szocialistáknak az MDF-hez kellene közelednie és át kell fogalmaznia viszonyát a szabad demokratákkal.

HavariaPress Itthon

Fábry is elutazik Irakba Szekeressel

A Gyurcsány Ferencet élesen bíráló tréfáiról is elhíresült humorista, Fábry Sándor is elkíséri Szekeres Imre honvédelmi minisztert jövő heti, iraki útjára.

MTI/hvg.hu Itthon

Szekeres-beszéd: reagál az MDF és a Fidesz

A Fidesz szerint az MSZP-nek Gyurcsány Ferenccel való viszonyát kellene rendeznie. Dávid Ibolya közleményében leszögezi, hogy az MDF, véleménye szerint egyedüli parlamenti pártként, soha nem kereste a nagykoalíciós kapcsolatot az MSZP-vel. Igaz, együttműködik vele.

Autó

Fábry kiborult a kispajtásoktól

Testközelből is szemügyre vehetik a Közlekedési Múzeum látogatói két hónapon keresztül azt a csodajárgányt - wahorni nyelven véredényt -, amellyel Fábry Sándor és Wahorn András átutaztak Amerikán és Oroszországon.

WHO: Nemzetközi szinten is magas a koronavírus veszélyessége

WHO: Nemzetközi szinten is magas a koronavírus veszélyessége

Megvan, mi történt az utolsó percekben Kobe Bryanték helikopterén

Megvan, mi történt az utolsó percekben Kobe Bryanték helikopterén

Így hat a Zolgensma: Zente már áll

Így hat a Zolgensma: Zente már áll

Szomorkás kedd vár ránk

Szomorkás kedd vár ránk

Teslára vágyik? Itt a jó hír: erre is kérhető már állami támogatás

Teslára vágyik? Itt a jó hír: erre is kérhető már állami támogatás

Hasznos új funkció jön Androidra, már videó is van róla, hogyan működik

Hasznos új funkció jön Androidra, már videó is van róla, hogyan működik