szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Orbán Viktor nem kér bocsánatot Petrétei József igazságügyi és rendészeti minisztertől, amiért azzal vádolta meg a rendőrséget, hogy politikai utasításra cselekedett - hangzott el a tv2 Tények című műsorában.

Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium három napon belüli bocsánatkérésre szólította fel Orbán Viktort, amiért azt állította, hogy október 23-án a rendőrség politikai parancsra cselekedett.
 
Orbán Viktor megismételte korábbi kijelentését: "az a véleményem, hogy Magyarországon 2006. október 23-án a rendőrség politikai nyomásra és utasításra hajtott végre saját polgáraival szemben brutális rendőri akciókat" - hangzott el a tv2 Tények című műsorában kedden este; a kereskedelmi csatorna a Fidesz elnökével készített, kedden éjjel sugárzandó interjúból közölt részleteket.

A pártelnök szerint az előre hozott választások jelentik a megoldást Magyarország bajaira, és arról is beszélt, hogy nem azért rendezik március 15-ei megemlékezésüket az Erzsébet híd pesti hídfőjénél, mert október 23-án ott emeltek barikádot a tüntetők, hanem mert ez a helyszín van legközelebb a Petőfi szoborhoz.
 
A Fidesz nagygyűlésein is megjelenő Árpád-sávos zászlókról Orbán Viktor azt mondta: "az nem nyilas zászló, ez egy tévedés. A nyilas zászló az úgy festett, hogy az Árpád-sávos zászlóba nyilas keresztet rajzoltak". "Ilyen zászlót én nem látok ma a magyar köztereken, ami nagyon helyes, mert egyébként szerintem ez bűncselekmény volna, önkényuralmi jelképet szimbolizálna" - tette hozzá.
 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Fidesz: Petrétei ne vegyen részt az OIT munkájában!

Az Alkotmánybírósághoz fordult a fideszes Balsai István, mert szerinte alkotmányellenes, hogy a rendőrséget is felügyelő igazságügyi és rendészeti miniszter tagja az Országos Igazságszolgáltatási Tanácsnak.

MTI Itthon

Petrétei nem mond le

Petrétei József igazságügyi és rendészeti miniszter nem mond le. De mint mondta, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök bármikor leválthatja.

MTI Itthon

Kóka: Orbán mondja, hogy nem akar ribilliót március 15-én

Orbán Viktor álljon ki, és mondja, hogy nem akar ribilliót március 15-én - mondta a gazdasági miniszter a Tv2 reggeli műsorában szerdán arra reagálva, hogy a Fidesz elnöke beperelte, amiért a közrádiónak adott interjúban azt mondta: az ellenzéki vezető március 15-ből polgárháborút szeretne csinálni.

MTI Itthon

Orbán: bátran előre, nem gyáván hátra

Messze az RMDSZ és az erdélyi pártpolitika fölött álló személynek nevezte Tőkés László királyhágómelléki református püspököt Orbán Viktor a Duna Televízió Szorító című műsorában.

MTI Itthon

A Fidesz Petréteit is berendelné az ötpárti találkozóra

Répássy Róbert, a Fidesz frakcióvezető-helyettese arra kéri Szili Katalin házelnököt, hogy hívja meg Petrétei József rendészeti minisztert a hétfői ötpárti megbeszélésre, és ott a tárcavezető adjon tájékoztatást a Kossuth térre vonatkozó intézkedés jogalapjáról, indokairól és annak tervezett időtartamáról.

OS Itthon

Petrétei Orbánhoz fordult a „bűncselekmények” miatt

Petrétei József igazságügyi és rendészeti miniszter levélben fordult a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség elnökéhez azzal a céllal, hogy megtudja, Orbán Viktor személyesen, vagy pártjának valamely politikusa tett-e feljelentést a kormány vagy annak valamely tagja ellen.

Már a Google Earthben is látható, mit művelt eddig a bolygóval a klímaváltozás

Már a Google Earthben is látható, mit művelt eddig a bolygóval a klímaváltozás

Több régióban is elfogyott a vakcinatartalék Olaszországban

Több régióban is elfogyott a vakcinatartalék Olaszországban

A beoltottak már a jövő héttől karantén nélkül utazhatnának Görögországba

A beoltottak már a jövő héttől karantén nélkül utazhatnának Görögországba