szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Többé nem vesz a Fővárosi Önkormányzat tömegközlekedési eszközt légkondicionáló berendezés nélkül - jelentette ki Demszky Gábor főpolgármester egy újságíró kérdésére válaszolva csütörtökön, egy kórházi osztály átadásán tartott sajtótájékoztatón.

"Rossz döntést hozott a Fővárosi Önkormányzat, amikor kétmilliárd forintot megtakarítva légkondicionáló nélkül rendelte meg a Combino villamosokat" - mondta a főpolgármester, majd hozzátette, hogy ez egy gazdasági döntés volt, így 42 milliárd helyett 40 milliárd forintba kerültek a nagykörúti villamosok. A tavalyi rossz döntéséből okulva a főváros többé nem rendel olyan tömegközlekedési eszközt, amely nincs fölszerelve légkondicionáló berendezéssel - jelentette ki Demszky Gábor. A hannoveri villamosok beszerzéséről hamarosan szavazni fog a fővárosi közgyűlés, de „majd akkor én ezeket az érveket használni fogom, hogy ne vegyünk hannoveri villamost” – tette hozzá.

Európa most alkalmazkodik a globális felmelegedés okozta hőséghez, a jövőben előírás lesz kórházakban, közintézményekben, tömegközlekedési eszközökön felszerelni a légkondicionálót. "Szerintem is borzasztó hőség van a Combinókon és ezen változtatni kell" - hangsúlyozta a főpolgármester és hozzátette, már megrendelték a légkondicionálókat a Combinókba, de ezek legyártása és összeszerelése időbe kerül.

A BKV tájékoztatása szerint, ha nagyteljesítményű hűtőberendezést szerelnének mind a negyven Combinóra, akkor ezt a munkát csak 2008 májusára tudnák elvégezni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Mikor lesz hűtött Combino?

Nem tudni, mikor járhatnak hűtött Combinók a Nagykörúton, hiszen a tesztelni kívánt három hűtési technikának eltérő az üzembe helyezési ideje.

MTI Itthon

Kóka: alacsonyabb fokozaton használjuk a légkondit

Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter azt kéri a lakosságtól, hogy állítsa kisebbre a légkondicionáló berendezéseket, a nagy háztartási gépeket 14 és 18 óra között ne kapcsolja be, a vállalkozásokat és közintézményeket pedig arra szólítja fel, hogy takarékoskodjanak a villamos energiával. A csúcsfogyasztás a délutáni időszakra esik.

Medgyessy szerint hibázott a DK, amikor a keleti vakcinák ellen beszélt

Medgyessy szerint hibázott a DK, amikor a keleti vakcinák ellen beszélt

Így lejtett kis híján haláltáncot Ferenc autója egy rámenős előzés során - videó

Így lejtett kis híján haláltáncot Ferenc autója egy rámenős előzés során - videó

300 milliónyi hamis potencianövelőt foglaltak le egy XXII. kerületi raktárban

300 milliónyi hamis potencianövelőt foglaltak le egy XXII. kerületi raktárban