szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Mellükre tűzött sárga csillaggal tiltakoznának a békéscsabai zsidó hitközség tagjai a magyar gárda helyi rendezvénye ellen.

Moskovits Sándor, a hitközség elnöke kedden elmondta: ha a magyar gárda megtartja a szeptember 27-ére tervezett fórumát a békéscsabai ipartestület székházában, akkor élőlánccal fogják körbevenni az épületet és csendesen demonstrálnak.

Kertész János, a helyi ipartestület vezetője elmondta, hogy a rendezvény helyi szervezőjével valóban megállapodtak, ám az ipartestület nem kíván politizálni, ezért visszalépnek a bérbeadási szándékuktól.

Samu Tamás Gergő, a Jobbik Magyarországért Mozgalom Békés megyei szervezője az MTI-től értesült a békéscsabai hitközség szándékáról. Mint mondta, lakossági fórumot szerveznek, s azon be kívánják mutatni a gárdát. A fórumon szerinte nem is kerül szóba a zsidóság, ezért nem is érti, miért akarnak demonstrálni. Arra a kérdésre, hogy mit tesznek, ha felmondják a terembérletet, kijelentette: akkor más helyszínen fogják megrendezni a fórumot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Magyar Gárda bejegyzése: Gatter megmagyarázza

Rossz lenne, ha egy bírósági döntést befolyásolhatnának a feltételezések – mondta Gatter László, a Fővárosi Bíróság (FB) elnöke a Magyar Gárda bejegyzésével kapcsolatban a Magyar Televízió szerdai Nap-kelte című műsorában.

hvg.hu Itthon

Gárdahatás: már az idősebbek szerint is rosszabbul mennek a dolgok

A júliusi emelkedést követően augusztus végére jelentősen, 5 ponttal csökkent a hvg.hu NetHangulat index értéke – derül ki az NRC Piackutató legutóbbi felméréséből. Érdekes, hogy miközben az ország helyzetének megítélése nem romlott jelentősen, az internetezők közel háromnegyede mégis úgy gondolja, hogy Magyarországon rossz irányba mennek a dolgok.

hvg.hu Itthon

Egyházi és önkormányzati intézményekben kampányol a Magyar Gárda

Országjárásra indul a Magyar Gárda. Az eddig rögzített menetrend szerint két hét alatt tíz várost keresnek fel, a szervezet „nyilvános lakossági fórumának” három egyházi és négy önkormányzati intézmény ad helyet. Van, ahol a gárdát működtető egyesület maga, van, ahol a Jobbik bérelt termet.