szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Sikeresnek nevezte a csókakői akciót a Fejér megyei rendőr-főkapitányság lapunknak nyilatkozó szóvivője. „A rendőrség bűncselekmény megakadályozására nyilvánította műveleti területté Csókakőt, és mivel nem történt szombaton bűncselekmény a faluban, az akció sikeres volt” – mondta a rendőrség szóvivője.

Szombaton a rendőrség nagy erőkkel vonult ki a Fejér megyei faluba, mivel arról értesültek, hogy ott bűncselekmény elkövetésére készül egy csoport. Árgyelán János, a Jobbik Fejér megyei elnöke a Fejér Megyei Hírlapnak azt nyilatkozta, hogy a rendőrség azért vonult ki, mert a jogerősen feloszlatott Magyar Gárda tagokat készült felavatni a településen. Ezt az állítást a rendőrség sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta. Csókakő egész területét műveleti területté nyilvánították, az utakat lezárták és a faluba érkezőket igazoltatták. Eközben egy másik helyszínen, Dunaföldváron 130 „újoncot” avatott fel a Gárda, akik a szervezet régi egyenruháját viselték. Ez az „egyenruhás bűnözést” tiltó Btk.-cikkely szerint bűncselekménynek minősül.

Korábban a Fejér megyei rendőrség annyit közölt, „a rendelkezésre álló adataik alapján Csókakő belterületén bűncselekmény elkövetése volt valószínűsíthető”, de sem a bűncselekmény formáját, sem az értesülés forrását nem nevezték meg. Ennek megakadályozására és a település közbiztonságának fenntartására Simon László megyei rendőrfőkapitány a települést műveleti körzetté nyilvánította.

Kérdésünkre a főkapitányság elmondta: szombatra nem jelentettek be rendezvényt vagy demonstrációt Csókakőn, arra viszont, hogy milyen forrásból kapta azt az értesülést a rendőrség, hogy a betiltott Magyar Gárda fog felvonulni a településen, a szóvivő nem kívánt válaszolni. A csókakői önkormányzatnál kérdésünkre megerősítették, hogy nem nyújtottak be hozzájuk területfoglalási kérelmet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Medián: Hasít a migránsozós narratíva, de itthon nincs többsége Orbán vétójának

Medián: Hasít a migránsozós narratíva, de itthon nincs többsége Orbán vétójának

A Google egyik szakértője rájött, hogyan törjön fel és irányítson iPhone-okat távolról

A Google egyik szakértője rájött, hogyan törjön fel és irányítson iPhone-okat távolról

Hét koronavírusos lakó halt meg a nagykanizsai idősotthonban

Hét koronavírusos lakó halt meg a nagykanizsai idősotthonban