szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Török Zsolt MSZP-szóvivő arra reagált, hogy az érettségizők könyvet kaptak Orbán Viktortól. Török szerint az emberek lassan bedeszkázzák postaládáikat.

Miközben az államosított tankönyvek még mindig késnek, a miniszterelnök küldeményei a napokban is menetrendszerűen érkeznek. De minek, és főleg: mennyiért? - kérdezte Török Zsolt, az MSZP szóvivője csütörtöki közleményében.
 
Miközben az idei tankönyvek jó része még mindig nem érkezett meg az iskolákba, Orbán Viktor most már nem csak pár oldalas, de sokmilliárdos propagandakiadványokkal, hanem egész kötetekkel bombázza a lakosságot. A júniusban érettségizett diákoknak Szent István királyról küldött könyv aktuális ugyan, de csak a köz-és felsőoktatásban uralkodó káoszt hivatott leplezni - írta.
 
Azt, hogy az iskolaigazgatói kinevezések késnek, vagy szöges ellentétben állnak a helyi szülői és tanári, tanítói elképzelésekkel. Vagy azt, hogy máig nem lehet tudni, hogy az erőszakos iskolaállamosítás után ki felel a tanteremért, az iskolaudvarért vagy éppen a tornateremért. Illetve azt, hogy a felsőoktatás feldúlása után idén már 30-40 ezerrel kevesebben jelentkeztek felsőoktatásba, mint 2010-ben - folytatódott a közlemény.
 
A folyamatos nemzeti inzultációtól megcsömörlött, és a postaládáit lassan bedeszkázó lakosság pedig joggal kérdezi: mennyiért vásárolta az Orbán-kormány a könyveket, és hány darabot vett belőlük? Plusz postaköltség - zárta közleményét az MSZP szóvivője.
 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!