szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Bár korábban azt állította, nem vadászik együtt az országos elittel, egy Facebookra kitett képsorozat szerint decemberben Lázár János gróffal, főherceggel bulizott, aminek 913 fácán látta a kárát.

Egy régi, összeszokott baráti körről van szó, országos gazdasági elittel soha nem vadászott – hangsúlyozta a hvg.hu-nak Lázár János még október elején, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár politikai felemelkedését bemutató cikkben.

A hvg.hu akkor fideszes és más párthoz tartozó hódmezővásárhelyi politikusoktól úgy értesült, Lázár gyakran szervez vadászatokat a környéken, ahova időnként párttársait is meghívja, az eseményeket a politikai kapcsolatrendszere ápolására is felhasználja. Mint arról beszámoltunk, ezért helyben „Döbröginek” tartják, és ennek igazolására felemlegetik, hogy együtt vadászik a helyi elittel, igaz, azt is elismerik, hogy ebbe a körbe olyanok is beletartoznak, akikről tudni lehet, hogy nem jobboldaliak.

Oszter felesége és Lázár
©

A vadászatokra vonatkozó kérdéseinkre akkor Lázár azt mondta, a gazdasági elittel – így a szintén nagy vadász hírében álló, a politikus által gyakran bírált Csányi Sándorral – nem vadászik, a társaság szűk körű. Mint mondta, azért sem beszél szívesen ezekről az eseményekről, mert „ez a magánéletéhez tartozik, és számos politikussal ellentétben ő nem szeretne celebritássá válni”. (A vadászatról megfogalmazott véleményét az októberi cikk végén található keretes írásban találja – a szerk.)

©

A cink.hu hétfőn szúrta ki, hogy Donatella Failoni, Oszter Sándor színművész felesége még decemberben 18 képes, nyilvános galériát tett ki a Facebookra. Ahogy a Cink megírta, Failoni minden képnél részletesen leírta, hogy pontosan ki látható rajta. Így beazonosítható Habsburg-Lotharingiai Mihály főherceg, gróf Károlyi László és felesége, Miklós liechtensteini herceg és felesége, Oszter Sándor és felesége. A bejegyzés szerint 913 fácánt lőttek le. Egy cinkes kommentelő szerint a képek a Vadex Zrt. soponyai vadászházában készültek, nem Lázár birtokán.

Az FB-poszt cikkünk megjelenésekor már elérhetetlen volt, vélhetően törölték. Frissítés: Donatella Failoni egy újabb posztban írta meg, miért törölte a képeket. "Látom, óriási hűhó lett a vadászatból, amin részt vettem". Hozzátette: "Miért kell politikai ügyet csinálni mindenből?!! A vadászat ősrégi dolog, azonkívül a vezető politikusok mindig körülvették magukat művészekkel. Sohasem csináltam titkot abból hogy jobboldali vagyok és a baloldali ismerőseimnek üzenem hogy Soponya, ahol most voltam, Kádár elvtárs fő területe volt egykor és jártam a 'nem semmi' vadászházában is. Akik most ezt a vadászatot nehezményezik, ne felejtsék el, hogy akik mellé állnak most, Kádár örökösei. Azt hiszik, hogy a baloldalon nincsenek ilyen vadászatok?"

Állj mellénk!

Köszönjük a több mint 4000 tagnak és támogatónak, akik idáig
45 millió forinttal segítették munkánkat.
Ha neked is fontos a minőségi újságírás, csatlakozz!
M. László Ferenc Itthon

"Gyüttmentből" Orbán jobbkeze – mi lesz Lázár Jánossal 2014 után?

Félévente „polipnak”, „elefántnak”, „uzsorásnak” titulálva szól be az OTP-vezérének, interjúiban nem kíméli a kormány minisztereit sem. A pártban állítják, hosszú évek után most került be először egy Kövér Lászlóhoz hasonlóan befolyásos politikus a Fidesz legfőbb döntéshozó testületébe. Hogyan lett a pártban sokáig csak „gyüttmentnek” tartott Lázár János a miniszterelnök jobbkeze, változtathat-e a párt irányán az új alelnök? A Miniszterelnökséget vezető államtitkár politikai portréja.

Róma beelőzte az Orbán-kormányt a kínai úton

Róma beelőzte az Orbán-kormányt a kínai úton

Már a nevét is tudni az Iszlám Állam Magyarországon elfogott harcosának

Már a nevét is tudni az Iszlám Állam Magyarországon elfogott harcosának

Nem aratott nagy tetszést a Brexitről kötött alku

Nem aratott nagy tetszést a Brexitről kötött alku

Gyereket vár Curtis menyasszonya

Gyereket vár Curtis menyasszonya

Embert ölt a medve Székelyföldön

Embert ölt a medve Székelyföldön

90-es szakaszon 173 km/h-val száguldott Kisbéren ez a motoros

90-es szakaszon 173 km/h-val száguldott Kisbéren ez a motoros