szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Miskolc és Pécs után már Nyíregyházáról, Kecskemétről, Keszthelyről és Szigetvárról is jelentkeztek tanárok, akik kevesebb fizetést kaptak egyetemi végzettségük ellenére – írja a Blikk. A Klik szerint minden a törvénynek megfelelően zajlik.

Több tanár is kisebb fizetést kap Miskolcon, mert valaki kicserélte a szerződésük előlapját, amelyen a bérük is szerepelt – írta meg korábban a Blikk, mely szerint a pedagógusok tavaly ősszel írták alá az új szerződésüket a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal (Klik) az életpályamodell bevezetése miatt. A miskolci rendőrkapitányság közokirat-hamisítás miatt nyomozást is indított ismeretlen tettes ellen.

A lap múlt szerdán folytatta a történetet, arról számolva be, hogy pécsi pedagógusok munkaügyi pert indítottak a Klik ellen, mert alacsonyabb fizetésért kell dolgozniuk, mint amennyi szerintük jár. Általános iskolai tanárokkal olyan papírt írattak alá, amelyen az állt, hogy főiskolai végzettségért járó bért kapnak, pedig az egyetemi végzettségük alapján kellett volna megállapítani a fizetésüket. Ezzel havonta átlagosan 20 ezer forinttól esnek el a lap szerint.

A botrány egyre csak dagadni látszik, a lap keddi számában azt írja: Nyíregyházáról, Kecskemétről, Keszthelyről és Szigetvárról is hasonló eseteket jelentettek. A Blikk szerint Nyíregyházán is elkezdődtek a munkaügyi perek: több mint tucatnyian fordultak bírósághoz, mert egyetemi végzettségük ellenére főiskolai bért kapnak.

"A besorolások a vonatkozó törvény és a kormányrendelet szabályainak megfelelően történtek. A bér megállapításánál a jogszabályok rendelkezései alapján a munkakörhöz előírt iskolai végzettséget vették figyelembe a tankerületek" – közölte a Klik. A miskolci szerződéshamisítási ügyben indított belső vizsgálat eredményéről későbbre ígértek tájékoztatást.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mintha szivárvány lett volna a Marson, de az lehetetlen – a NASA elmagyarázza, miért

Mintha szivárvány lett volna a Marson, de az lehetetlen – a NASA elmagyarázza, miért

Akkor is jár és ingyenes a koronavírus elleni oltás, ha érvénytelen a TAJ-szám

Akkor is jár és ingyenes a koronavírus elleni oltás, ha érvénytelen a TAJ-szám

Törölné vagy újra elhalasztaná az olimpiát a japánok közel háromnegyede

Törölné vagy újra elhalasztaná az olimpiát a japánok közel háromnegyede