szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Világgazdaságnál nem hosszabbítják meg a nyár elején igazolt díjnyertes oknyomozó újságíró, Máriás Leonárd szerződését azután, hogy a Magyar Nemzeti Kereskedőház ügyeiről kívánt írni - írja az Átlátszó.

Nem hosszabbította meg a próbaidő lejárta után a Világgazdaság című napilap Máriás Leonárd újságíró szerződését - írja az Átlátszó.

A portál szerint a döntés azután született meg, hogy a Soma- és Tarnói Gizella-díjas tényfeltáró riporter néhány nappal korábban konfliktusba keveredett a lap szerkesztőivel arról, hogy írhat-e a Magyar Nemzeti Kereskedőház ügyeiről. Az Átlátszó szerint az újságíró cenzúrát és öncenzúrát emlegetett, a szerkesztők pedig nem adtak egyértelmű választ, hogy miért nem lehet az MNKH ügyeit firtatni, szerdán azonban egy, a sikereket hangsúlyozó interjú jelent meg a lapban az MNKH vezérigazgatójával.

Máriás Leonárd a hvg.hu-tól még a nyár elején ment át a Világgazdasághoz, a Mediaworks kiadócsoport június 7-én még közleményben tudatta az újságíró szerződtetését. Ennek ellenére az Átlátszó szerint a próbaidő lejárta után már nem fogják meghosszabbítani Máriás szerződését, ilyenkor pedig nem is kell indoklást adni, hogy miért.

Az Átlátszónak egyik fél sem kommentálta az esetet.

Mint arról beszámoltunk, az elmúlt napokban felmerült, hogy a többek között a Világgazdaság, a Népszabadság és a Nemzeti Sport kiadójának, a Mediaworksnek a tulajdonosa, a Vienna Capital Partners el akarja adni a kiadót, a vevő pedig Mészáros Lőrinc partnere, a Duna Aszfalt KFt. lenne, vagyis így ezek a lapok is Mészáros érdekeltségébe kerülnének.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Már lehet regisztrálni a falusi kisboltok támogatására

Már lehet regisztrálni a falusi kisboltok támogatására

A világ tizedik legszebb mozijának választották a Puskint

A világ tizedik legszebb mozijának választották a Puskint

Könnyen elbukhat az Európai Bizottság terve a vakcinaútlevelekről - részben Magyarország miatt

Könnyen elbukhat az Európai Bizottság terve a vakcinaútlevelekről - részben Magyarország miatt