szerző:
hvg.hu

A kormány a posta adatai alapján azt állítja, hogy a mostani nemzeti konzultáció részvételi rekordot döntött, és ez minden idők legsikeresebb konzultációja. Az LMP-s Hadházy Ákos viszont pénteken azt közölte, hogy szerinte kamu az egész, a valós szám egymillió alatti lehet.

Péntekig összesen 1 millió 754 ezer 128  kérdőív érkezett vissza a Magyar Posta adatai alapján. Ebből a NISZ Zrt. szombatig átvizsgált és kibontott 599 500 darab küldeményt, a Kopint-Datorg Kft. pedig 489 265 db küldemény szkennelését és kiértékelését végezte el. Az internetes kitöltések száma 155 330 – közölte szombaton a Kormányzati Tájékoztatási Központ. Hozzátették, hogy szerintük az LMP-s Hadházy Ákos szándékosan hazudik a konzultációval kapcsolatban.

Az ellenzéki politikus pénteki Facebook-bejegyzése szerint egy hónap várakoztatás után csütörtök délutánra kapott időpontot arra a három helyszínre, ahol a nemzeti konzultációs válaszokat őrzik. A délutáni csúcsban kellett ingáznia a VIII. és a XIV. kerület között, mindenhol csak 15 percet kapott, és a dobozok közül csak egybe nézhetett bele. Azt állította, hogy csak annyi dobozt látott, amelyekben körülbelül 900 ezer levél fér el csak.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ szombati közleményében azt írják: szerintük Hadházy Ákos szándékosan összekeveri a beérkezett kérdőívek számát a feldolgozott és kiértékelt ívek számával. Az eddig beérkezett íveknek még csak egy részét dolgozta fel az ezért a részfolyamatért felelős NISZ Zrt, és leányvállalata, Kopint-Datorg Kft.

A kormány közérdekű adatigénylések alapján hétfőn nyilvánosságra hozza a postai összesítéseket – ígérték.

Közölték azt is, hogy haladéktalanul megteszik a szükséges jogi lépéseket Hadházy Ákossal szemben. Azt nem fejtették ki, pontosan itt mire gondoltak.

„Az LMP-s képviselő Ron Werber utasításainak megfelelően annak ellenére állít hazugságokat, hogy a közreműködő szervek munkatársaitól minden tájékoztatást megkapott, és a kérdőíveket is megtekinthette Botrányos, hogy az LMP hazugságokkal akarja megakadályozni, hogy a magyarok elmondják véleményüket a betelepítési tervekről. Ez különösen annak fényében felháborító, hogy a párt Brüsszelben támogatja a Magyarország számára rendkívül veszélyes kvótaprogramot” – tették hozzá.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Itthon

Hadházy: Kamu a nemzeti konzultáció

A politikus tegnap délután rohangálhatott három helyszín között, ahol a válaszleveleket őrzik. Nem győzték meg arról, hogy valóban 1,7 millióan küldték volna vissza az íveket.

Központosítják a haditechnikai kutatás-fejlesztést

Központosítják a haditechnikai kutatás-fejlesztést

Ma éjjel nézzen fel az égre, gyönyörű dolgot fog látni

Ma éjjel nézzen fel az égre, gyönyörű dolgot fog látni

112(!) ponttal verte ellenfelét a női kosárlabda-válogatott

112(!) ponttal verte ellenfelét a női kosárlabda-válogatott

Tizenegy embert gázolt el, száz óra büntetést kapott

Tizenegy embert gázolt el, száz óra büntetést kapott

Csináltak egy képet, ami elég meggyőzően néz ki a Samsung összehajtható telefonja

Csináltak egy képet, ami elég meggyőzően néz ki a Samsung összehajtható telefonja

Fehérorosz szál is felbukkant a Gruevszki-ügyben

Fehérorosz szál is felbukkant a Gruevszki-ügyben