szerző:
Tetszett a cikk?

Automata telefonhívásokkal próbálnak Juhász Péter ellen hangolni a gyermekelhelyezési ügyére hivatkozva – tudta meg a hvg.hu. Az Együtt elnöke szerint ez egy újabb karaktergyilkossági kísérlet ellene, de a hódmezővásárhelyi Fidesz-kudarcból is látszik, hogy ezek nem működnek.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után. Magyarország tehát egyrészt olyan, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

 „Mint belvárosi anyuka hívom fel, szerintem felháborító, hogy az ellenzék képviselője Juhász Péter megverte az élettársát” – ilyen automata hívás futott be egy olvasónkhoz hétfőn. Az Együtt politikusának gyermekelhelyezési ügyét nemrég óriási elánnal futtatta a kormányoldali média, úgy tűnik, hogy a már éppen elült botrányt melegítenék fel ezzel a módszerrel.

A hívás állítólag a 061 987-6373 számról érkezett, és egy női hang próbálta erről a „felháborító” ügyről informálni belvárosi anyukaként olvasónkat. Juhász Péter a belvárost is magában foglaló választási körzetben indul az áprilisi választáson, valószínűleg ezért itt terjeszthetik a hívást.

Máshol is, csak más anyukával

Megmutattuk Juhász Péternek a hívás leiratát, aki szinte közvetlenül ezzel egyidőben kapott jelzést arról, hogy Nyíregyházán pontosan ugyanezzel a szöveggel hívnak fel helyi választópolgárokat. Annyi a különbség, hogy ott nyíregyházi anyuka dobja be a politikus családi ügyét.

„Feljelentést fogunk tenni rágalmazás miatt. Világos, hogy újabb karaktergyilkossági kísérlet, azonban ezen már csak mosolygok, mert a hódmezővásárhelyi választás eredménye is azt mutatja, hogy ezek nem hatnak az emberekre, ha az igazság a másik oldalon van” – reagált Juhász. Szerinte azért ebben a két körzetben vetették be az automata hívásos módszert, mert itt is van egy erős jelöltjük Lövei Csaba személyében.

Egyelőre nincs információja arról, hogy a két területen kívül máshol is működésbe léptek volna a „helyi anyukák”, vagyis országosan emlékeztetnek-e az ügyére, de nem zárta ki, hogy máshol is hasonló hívásokat kaphatnak a választók.

Juhász Péter
©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
"Két és fél éves korában ajánlották ki nekem, addigra én voltam a negyedik anyuka az életében”

"Két és fél éves korában ajánlották ki nekem, addigra én voltam a negyedik anyuka az életében”

Feltűnően sokan betegszenek meg Trump támogatóinak cégénél

Feltűnően sokan betegszenek meg Trump támogatóinak cégénél

Mit jelent, ha az MTI nem jelenti, avagy Kovács Zoltán és a beteg demokrácia

Mit jelent, ha az MTI nem jelenti, avagy Kovács Zoltán és a beteg demokrácia