Dercsényi Dávid
Dercsényi Dávid
Tetszett a cikk?

Németh Szilárd a váci börtönben járt, be is jelentkezett utána a Facebookon. A 22 perces adásban sok érdekesség hangzott el, de úgy tűnik, Némethet kicsit megkavarták a kormány kommunikációs váltásának kihívásai.

Németh szerint a magyar börtönöket rengeteg kritika éri (épp a miskolci börtönnel kapcsolatban láttak napvilágot hajmeresztő részletek), leginkább a "Soros által fizetett civil szervezetek beszélnek" a börtönökben tapasztalt "elnyomásról" (ennyi sorosozás bele kellett férjen). Nos, Németh semmi ilyesmit nem tapasztalt, bár vannak megoldandó problémák. De a Fidesz alelnöke fontosnak tartja leszögezni, hogy a Fidesz–KDNP a tisztességes, jogkövető, törvénytisztelő emberek "oldalán, nem, pártján" áll, nem a fogvatartottakén. A börtön nem wellness-szálló.

©

A zsúfoltságon csökkenteni kell, ismeri el Németh, ezért újít fel és épít a kormány börtönöket (ezek az építkezések épp csúsznak a szerk). "De ez csak másodlagos célja lehet a kormánynak", mert az elsődleges cél a családok otthonteremtésének segítése – itt Németh érezhetően megveregette saját vállát, képes volt a hódmezővásárhelyi armageddon után irányt váltó kormánykommunikáció jegyében a egy huszárvágással a börtönökről is beszélni és a kormány pozitív céljairól is beszélni. Németh kimondja: nem szabad a családi otthonteremtési kedvezményt(csokot) és a börtönkorszerűsítést összekeverni – mondjunk neki köszönetet, hogy szólt.

Németh megdöbbent, mert egy közép-magyarországi régióbeli városban, Vácott, amely egy büdös petákot nem kapott az EU-tól kórházkorszerűsítésre, ilyen kórházat talált a börtönben.

"A közép-magyarországi régióban azért ilyen szakadtak, azért vannak ilyen hihetetlenül rossz állapotban a kórházak és rendelőintézetek, mert ide egyelten egy cent EU-s forrás nem érkezett."

(Mivel a régió olyan fejlett, hogy ide nem érkezhet felzárkóztatási pénz – a szerk.) Bezzeg az ország többi részében megújultak a kórházak – nem egyértelmű, hogy akkor most Németh ezt Brüsszel kritikájaként fogalmazza-e meg, mármint hogy 18 megyére adott pénzt, vagy a kormány pozitív kampányának a része, hogy nem tudott forrást találni Pest megye és Budapest kórházainak felújítására nyolc év alatt? Itt mintha megkavarodott volna valami. A kormánynak a legfontosabb most az elhanyagolt közép-magyarországi kórházak felújítása, jelenti ki Németh – a hírek eddig inkább arról szóltak, hogy a kormány Vietnamban épít kórházakat, és amúgy is, a magyar egészségügy teljesítménye nemzetközi téren is figyelemreméltó.

©

Vannak még szakmai érvei a börtönről Némethnek: itt nem fordulhat elő az, ami a Szökevény című filmben történt – nem lehet megszökni. 410 embercsempészt fogtak el, akik "rászabadították az országra a migránsokat", elősegítették az illegális migrációt, de elítélték őket. (Minek akkor a Stop Soros törvények? – a szerk.) 445 külföldi, harmadik országbeli is csücsül a rácsok mögött, szírek, afgánok, akik a kormány megszigorított migrációs törvényei miatt kerültek börtönbe – itt Németh tehát háborús övezetekből menekülők bebörtönzésével büszkélkedik.

Az illegális határátlépők, akik 2015-ben jöttek, kifosztották a tanyákat, bezzeg a magyar fogvatartottak segítettek felépíteni a második határkerítést, "velük volt a legkisebb gond", mondja Németh.

A teljes élő felvétel itt tekinthető meg:

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gifeket, videókat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Így ért a világ tetejére Maradona – a 86-os vb filmjével emlékeznek a futballzsenire

Így ért a világ tetejére Maradona – a 86-os vb filmjével emlékeznek a futballzsenire

Szájer megerősítette, hogy jelen volt a pénteki bulin

Szájer megerősítette, hogy jelen volt a pénteki bulin

Ököllel ütöttek meg két fiút egy bevásárlóközpontban

Ököllel ütöttek meg két fiút egy bevásárlóközpontban