szerző:
hvg.hu

A Fidesz európai parlamenti képviselője egy erős alákérdezésekkel megtámasztott Magyar Idők-interjúban védte meg a mundér becsületét.

Európa vezető politikusai között a német kancellár és a francia elnök mellett mindjárt harmadikként Orbán Viktor neve merül fel, amit az ország mérete nem indokolna. Az április választási győzelem felerősödtek a durva és igazságtalan sajtótámadások a kormánypárt és a miniszterelnök ellen, de ezek szöges ellentétben állnak az európai emberek véleményével – állította a Magyar Időknek adott interjúban Szájer József.

A Fidesz EP-képviselőjétől azt kérdezte a lap munkatársa, „milyen üzenete lehet annak Európához, hogy a Fidesz–KDNP-pártszövetség egymás után harmadszor kétharmados felhatalmazást kapott a választóktól a kormányzásra?”. Szájer szerint egy „normális világban ilyenkor mindenki örül annak, hogy egy olyan rutinos és tapasztalt vezető, mint Orbán Viktor, továbbra is kormányon maradhat, és rutinjával hozzájárulhat a közös ügyhöz. Ma Európában lényeges vita a mi miniszterelnökünk véleményének meghallgatása nélkül nincsen, rá mindenki odafigyel.”

A politikus úgy látja, hogy a néppárt liberális szárnya is tanulságokat vonhat le Orbán újabb győzelméből, a hagyományos kereszténydemokrata alapokon álló politizálás sikert hozhat nekik is, és visszaszerezhetik a korábban elvesztett szavazóikat.

Szájer József globalistának és brüsszelitának nevezte azokat a politikusokat, akik szerinte az EU intézményrendszerét saját nemzetükkel szemben használják, illetve saját hazájuk megbüntetését sürgetik. Ilyenek egyes magyar ellenzéki EP-képviselők is, de „a magyar választók már több európai és hazai választáson is minősítették az ilyen magatartást” – tette hozzá.

A fideszes politikus név szerint említette itt az MSZP-s Ujhelyi Istvánt, Szanyi Tibort vagy a DK-s Niedermüller Pétert. „Régi kommunista szokás szerint rendre feljelentik a házmesternél az országot, de szerintem minden ilyen esetben szavazatokat vesztenek itthon. Minden magyar embernek kínos nézni, amit tesznek” – vélte.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Hahó Fészbukosok, megvan Orbán Viktor rinocéroszának a neve!

Hahó Fészbukosok, megvan Orbán Viktor rinocéroszának a neve!

Manfred Weber: A Néppártnak vannak alapelvei, ezért fogadta el a többség a Sargentini-jelentést

Manfred Weber: A Néppártnak vannak alapelvei, ezért fogadta el a többség a Sargentini-jelentést

Kisvárosnyi ember vonul keresztül Mexikón, hogy belépjen az USA-ba

Kisvárosnyi ember vonul keresztül Mexikón, hogy belépjen az USA-ba

Remek új funkciót kapott a Gmail, de nem örülhet neki mindenki

Remek új funkciót kapott a Gmail, de nem örülhet neki mindenki

Baleset az Ajtósi Dürer soron

Baleset az Ajtósi Dürer soron

300 forintért is van hasonló, 11 ezerért adhatja az Apple az átlátszó iPhone-tokot

300 forintért is van hasonló, 11 ezerért adhatja az Apple az átlátszó iPhone-tokot