Tetszett a cikk?

Több mint 350 embert csaptak be termékbemutatókat szervező cég munkatársai a régi trükkel. Megvizsgálták, majd egy lesújtó "lelettel" sokkolták őket, így tudtak rájuk sózni mindenféle bóvlit. Volt, akit a házáig vagy a bankautomatáig kísérték, hogy minél hamarabb pénzt szerezzenek tőle.

Csalás miatt emelt vádat a Ráckevei Járási Ügyészség hét ember ellen, akik több mint 350 embert csaptak be azzal, hogy termékbemutatókon egészségügyi szakembereknek adták ki magukat, majd túlárazott gyógyászati segédeszközöket adtak el nekik – közölte az ügyészég szerdán.

Az egyik vádlott 2015-ben létrehozott egy céget, amely termékbemutatók szervezésével foglalkozott. A férfi a cég tatai irodájában call centert működtetett, az ott dolgozóknak pedig egy olyan szoftvert adott, amely a lehetséges vevők adatbázisát tartalmazta, az egész országra kiterjedő, településenként csoportosított adatokkal. A telefonos meghívó ultrahangos ízületi állapotfelmérésre szólt.

A termékbemutatókat az ország különböző pontjain, éttermekben, szállodákban, művelődési házakban tartották, főleg idős és beteg emberek hívtak meg. 2015 februárjától szeptemberig összesen 150 termékbemutatót tartottak, és 369 embert csaptak be.

A vádirat szerint a férfi társai a termékbemutatókon egészségügyi szakembereknek, orvosoknak, mentődolgozóknak adták ki magukat, és hőkamerával, valamint vérnyomásmérővel „egészségügyi állapotfelmérést” végeztek. Még „leleteket” is készítettek, amelyeknek persze lesújtó volt az eredményük.

A meghívottak kipróbálhatták az értékesítésre szánt termékeket, és ha úgy döntöttek, hogy megveszik azokat, akkor még alkudozni kezdtek velük a csalók, így próbáltak meg áldozataikról minél többet legombolni. Részletfizetést engedtek, kölcsönt szerveztek, a vevőket akár házáig vagy a bankautomatáig is elkísérték a pénzért. Szerződést is kötöttek velük, és jótállási jegyet adtak.

A vevők pár ezer forinttól egymillió forintig terjedő összegeket fizettek a termékekért, amelyeket sok esetben meg sem kaptak, vagy semmit sem értek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Találtak egy hangyát a kutatók, ami összezsugorítja, majd vissza is növeszti az agyát

Találtak egy hangyát a kutatók, ami összezsugorítja, majd vissza is növeszti az agyát

Fliegauf Bence: Amikor felveri a gaz a társadalmat

Fliegauf Bence: Amikor felveri a gaz a társadalmat

Orbán Viktor hamarosan bejelentést tesz

Orbán Viktor hamarosan bejelentést tesz