szerző:
T. R.

Végh Gábor odavan a fociért, ő a Zalaegerszeg elnöke és tulajdonosa, de a családjának már elege van abból, hogy ennyi időt elvisz a labdarúgás. Kivételes interjút adott a ZTE-nek a saját tulaja.

Végh négy éve érkezett meg Zalaegerszegre tulajdonosként, saját bevallása szerint soha nem volt tehetséges focista, az NB III volt a csúcs. A ZTE most a másodosztályban vitézkedik, az előző szezonban megcsapta őket a kiesés szele, de végül nem zúgtak ki a harmadik vonalba. Soha nem bánta meg, hogy klubtulajdonos lett, ez szenvedély a számára.

Arra a kérdésre, hogy ha hibásnak érez egy edzői döntést, szóvá teszi-e, azt mondta, igen, ráadásul rengeteg súgó veszi körül.

– Volt olyan elvárásod az éppen aktuális edző felé, hogy a saját fiad játsszon a csapatban, vagy meg tudtál maradni szurkolónak, aggódó apának?
– Igen. Volt ilyen.

Bevallja, a foci rengeteg, túl sok időt elvesz a családjától, a vállalkozásától (ez a Pharos 95 Kft., ők fűtik majd az NB II-es pályákat, erről lentebb lesz szó részletesen), a családi nyaralások is ügyintézéssel zajlanak nála.

– A családodnak nincs elege ebből az életmódból?
– De, abszolút.

A Népszava alapján nemrég a hvg.hu is megírta, kötelező lesz az NB II-es pályák fűtése a 2020-2021-es bajnoki évadtól, ezzel pedig Orbán Viktor miniszterelnök páholytársaként is ismert Végh Gábor, a Pharos 95 Kft. tulajdonosa járhat jól.

Az Átlátszó korábban részletes cikket közölt a ZTE-tulaj cégéről, amiről Végh az interjúban azt mondta, egy kis családi vállalkozás, a feleségével reggel hattól este nyolcig dolgoznak benne. A cég Felcsúton is működtet egy telephelyet, az oknyomozó portál pedig 2016 februárjában bemutatta, hogyan vetette meg a lábát általában konzorciumi tagként, és milyen impozáns bevételeket könyvelhetett el a cég, amelynek egyik tulajdonosa, Végh Gábor egészalakos Puskás Ferenc-szobrot adományozott a felcsúti akadémiának.

A Pharos munkája is ott van a felcsúti létesítményben, a cég építette a műfüves pályákat. A Bors 2012-es cikke szerint Végh Gábor is azon szerencsések között volt, akivel Orbán Viktor miniszterelnök a VIP-páholyból követte a Videoton-Debrecen meccset.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!