szerző:
hvg.hu

Egy erdőbe csalták egy szerepjátékos társukat, ahol megölték.

Életfogytig tartó fegyházra ítélte a Budapest Környéki Törvényszék azt a két férfit, aki nyolc évvel ezelőtt kivégezte ismerősét a pilisi erdőben - írja a 24.hu. Az elsőrendű vádlott 25, a másodrendű legkorábban 30 év múlva bocsátható szabadon.

Az eljárás azért húzódott ilyen sokáig, mert a holttestből alig maradt valami, így a halál okát nem lehetett egyértelműen megállapítani. Mivel nem volt bizonyíték, ezért a rendőrség lezárta az ügyet, később azonban újraindították a nyomozást, és öt évvel a gyilkosság után végül vádat emeltek, miután egy barátjuk a két férfi ellen vallott.

Az elsőrendű vádlott, M. Gergely életét a szerepjátékok töltötték ki, több mint tíz évig járt az egyetemre, az anyjával élt, és nem dolgozott. Barátja, T. András teológiát tanult, spirituális érdeklődése mellett késeket és szúróeszközöket gyűjtött, és késharcot oktatott, valamint ő is rajongott a videós szerepjátékokért. A két barát a Gyűrűk ura világában érezte igazán jól magát, és a szerepjáték révén ismerték meg későbbi áldozatukat is.

A két vádlott mindössze annyit volt hajlandó beismerni, hogy a gyilkosság reggelén találkoztak az áldozattal Budapesten, mert már korábban megbeszélték, hogy elmennek játszani, de a barátjuk végül meggondolta magát, és végül nem ment velük.

Bár a gyilkos fegyver soha nem került elő, az elsőfokú bíróság indoklása szerint a két férfi kicsalta Krisztiánt az erdőbe, ahol T. András elővette a kést, és többször mellkason, illetve lábon szúrta. Ezt követően avart húztak rá, majd otthagyták. Az ügyész szerint a vádlottak élő szerepjátékra hívták a férfit a pilisi erdőbe. A holttest maradványai csak hónapokkal később kerültek elő: egy kiránduló csoport talált egy koponyát és ruhában lévő csontokat.

A döntő bizonyíték a perben egy tanú vallomása volt, aki azt mondta, a két vádlott korábban azt mondta neki: "ki fognak végezni egy árulót". A bíróság szerint a gyilkosság indoka az lehetett, hogy Krisztián pénzt adott kölcsön T. Andrásnak és M. Gergelynek az induló vállalkozásához, de amikor visszafizették a pénzt, kamatot is követelt tőlük.

A Fővárosi Ítélőtábla hatályon kívül helyezte az elsőfokú döntést és új eljárást rendelt el. A bizonyítási eljárás nehézségeiről mindent elmond, hogy négyszer tartóztatták le és helyezték szabadlábra a vádlottakat. A megismételt eljárásban pedig már több mint fél tucat tárgyalás volt, mire eljutott odáig az ügy, hogy le tudják zárni a bizonyítási eljárást és ítéletet hirdethessenek.

A bíróság végül társtettesként, aljas indokból elkövetett emberölés miatt M. Gergelyt és T. Andrást is életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte. Előbbi 25, utóbbi 30 év múlva bocsátható leghamarabb szabadon. A bíróság emellett kötelezte a két elkövetőt a több mint kétmillió forintos bűnügyi költség megfizetésére is. Az ügyész elfogadta az ítéletet a védelem azonban fellebbezett a határozat ellen megalapozatlanság és iratellenesség miatt. A bíró a szökés, elrejtőzés miatt elrendelte a két férfi letartóztatását.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Átkutatják a hatóságok a szaúdi főkonzulátust, ahonnan Dzsamál Hasogdzsi eltűnt

Átkutatják a hatóságok a szaúdi főkonzulátust, ahonnan Dzsamál Hasogdzsi eltűnt

Orbán Schwarzeneggerrel és Andy Vajnával bulizott

Orbán Schwarzeneggerrel és Andy Vajnával bulizott

A nővérhiány lesz a Brexit egyik legnagyobb buktája

A nővérhiány lesz a Brexit egyik legnagyobb buktája

Megkezdődött az új Audi A1 gyártása: csak 5 ajtóval és dízel nélkül

Megkezdődött az új Audi A1 gyártása: csak 5 ajtóval és dízel nélkül

Ha ez tényleg működik, az áttörés: szén-dioxidból csinál áramot egy új akkumulátor

Ha ez tényleg működik, az áttörés: szén-dioxidból csinál áramot egy új akkumulátor

Teljes szélességében lezárták a Szabadság hidat, mert két ember felmászott rá

Teljes szélességében lezárták a Szabadság hidat, mert két ember felmászott rá