szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A CEU rektora bejelentette, ha egy hónap alatt nem lesz megállapodás, a CEU lényege Bécsbe költözik. A kampuszt mindenképp megnyitják.

A CEU prioritás az USA kormánya számára, és elsöprő kétpárti támogatást élvez az Egyesült Államokban

- közölte David B. Cornstein amerikai nagykövet azután, hogy Michael Ignatieff rektor bejelentette, Bécsbe költözik a CEU, ha a kormány egy hónapon belül nem írja alá a nemzetközi megállapodást. Részben akkor is Budapesten maradnak.

Cornstein azt mondja, megérti a CEU álláspontját, a hosszantartó bizonytalanság nem fenntartható állapot egy oktatási intézmény esetében. Ő még bizakodik:

még mindig lehetséges megoldást találni. Még mindig van egy apró esély arra, hogy az ügy rendeződjék, de gyorsan kell cselekedni. Mindkét féllel együtt dolgozom azon, hogy folytatódjanak a tárgyalások, és elfogadható megoldást találjunk december 1-e előtt.

Bár a nagykövet bizakodó, kérdés, van-e mire. Michael Ignatieff ugyanis a CEU jövőjéről tartott sajtótájékoztatón azt mondta, Cornsteint a magyar kormány képviselője arról tájékoztatta,

nem írják alá a szóban már megkötött megállapodást.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Halálbüntetést kértek egy japán sorozatgyilkosra

Halálbüntetést kértek egy japán sorozatgyilkosra

Rendkívüli szünetet rendeltek több amerikai iskolában, miután hackerek lehetetlenné tették a tanítást

Rendkívüli szünetet rendeltek több amerikai iskolában, miután hackerek lehetetlenné tették a tanítást

Veszélyhelyzetben Pintér Sándor a kórházak ura

Veszélyhelyzetben Pintér Sándor a kórházak ura