szerző:
hvg.hu

Csak kampánybeszédben elhangzott költői túlzás volt - állítja a radikális párt alelnöke.

„Voltak tehetséges emberek a Jobbik gyakornoki programjában, de felvettek sok olyan fiatal hölgyet, akikre ez nem volt igaz, arra viszont nem emlékszem, hogy bármelyikük előnytelen külsejű lett volna” – mondta a Magyar Hírlapban a pártból kilépett Volner János. A politikus egy korábbi Facebook-bejegyzésében úgy fogalmazott: „Nem engem kísérgettek semmihez nem értő, de piszok jól fizetett, miniszoknyás kolleginák”, ők előtte fényképes castingon vettek részt.

A korábban a párt „prostitúciós jellegű” gyakornoki programjának megújításáról beszélő Stummer János alelnök Volner szerint nem véletlenül használta ezt a kifejezést. Stummer viszont a lapnak azt mondta: a „prostitúciós jellegű” szókapcsolat mindössze egy kampánybeszédben elhangzott költői túlzás. A politikus akkor kijelentette, hogy a becsületesen dolgozóknak nagyobb megbecsülés, lustáknak pedig lapulevél jár. Úgy fogalmazott: „Felszámoljuk a Jobbik gyakornoki programjának prostitúciós jellegét, a helyi tagozatokban feltűnő tisztességes fiatalokat pedig nem elüldözzük, hanem segítjük az előmenetelüket.”

Volner János a Magyar Hírlapnem elmondta: a gyakornoki program leglelkesebb hívei Bana Tibor elnökségi tag, Farkas Gergely, az ifjúsági tagozat korábbi elnöke és Vona Gábor voltak. A gyakornokok egy részét aztán alkalmazta is a Jobbik, olyanokat is, akik nem voltak tagok, vagy csak később léptek be a pártba. „Többször szült bérfeszültséget, hogy a régi Jobbik-tagok kevesebbet kerestek, mint az újonnan felvettek” – állította a pártból nemrég kilépett politikus.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Horror szervizköltségek, az 5 millió forintos olajcsere csak a belépőszint

Horror szervizköltségek, az 5 millió forintos olajcsere csak a belépőszint

Amikor a betlehemet is rohamrendőrök védik

Amikor a betlehemet is rohamrendőrök védik

Rövidpályás úszó-vb: Hosszú Katinka újabb aranyérmet szerzett

Rövidpályás úszó-vb: Hosszú Katinka újabb aranyérmet szerzett

Leopárd ölte meg az erdőben meditáló szerzetest

Leopárd ölte meg az erdőben meditáló szerzetest

A német gazdaságban sikersztori, a társadalmat azonban megosztja a migráció

A német gazdaságban sikersztori, a társadalmat azonban megosztja a migráció

Kiesett az Európa ligából a Vidi

Kiesett az Európa ligából a Vidi