szerző:
hvg.hu

A fővárosi közlekedési cég örömmel közölte, nemsokára újra jól mutathatja az időt a híresen működésképtelen Széll Kálmán téri óra, éppen azelőtt pár nappal, hogy újabb flashmobot terveztek az óra "megjavítására".

"A Széll Kálmán téri órát garanciálisan javítja a kivitelező. A hibát feltárták, jelenleg tart az alkatrészek gyártása, az óra várhatóan egy hét múlva újra működni fog" – írta a BKK a 444-nek.

Az új, dizájnos órát 2017 elején helyezték ki a Széll Kálmán térre, csak egy baj van vele: a nem túl bonyolultnak tűnő szerkezet azóta is rendszeresen meghibásodik. Az óra azóta a megcsinálhatatlan dolgok egyik szimbólumává, a városi humor egyik kedvelt célpontjává vált.

A térre éppen egy újabb flashmobot hirdettek meg vasárnapra, amelyen működő órákat ragasztanának a nem működőre, amikor is a BKK közölte a jó hírt. Az órát a CEU elüldözésekor is meghekkelték, akkor egy az egyetemre emlékező másik órát ragasztottak föl rá.

A BKK egyébként azt is elmondta a 444-nek, hogy az egyes alkalmakkor mindig más hibák okozták az óra működésképtelenségét:

korábban a tápegység hibásodott meg, annak cseréje után az óra megfelelően működött, az a hiba többé nem jelentkezett. Néhány nappal ezelőtt viszont az órafejben lévő kijelző-vezérlő alkatrészei hibásodtak meg, és mivel ezek nem önállóan beszerezhető alkatrészek, azokat egyedileg kell legyártani.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gifeket, videókat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Itthon

Nem akar szűnni az órapara a Moszkván – fotó

Sötét volt a Széll Kálmán téri óra kijelzője hétfő délután is, és alternatív órák sem virítottak az obeliszken, pedig vasárnap újakat ragasztottak fel lelkes fiatalok a hét elején leszedett óra helyett.

A macskás mémek megint fontos szerepet kaptak a terrorelhárításban

A macskás mémek megint fontos szerepet kaptak a terrorelhárításban

Gyűjtést szervez a Momentum, hogy pótolják a Kossuth téri tüntetésen megrongálódott szánkókat

Gyűjtést szervez a Momentum, hogy pótolják a Kossuth téri tüntetésen megrongálódott szánkókat

20 centi hó is eshet délen a hétvégén

20 centi hó is eshet délen a hétvégén

231 brit kocsmában betiltották az egyik legnagyobb karácsonyi slágert

231 brit kocsmában betiltották az egyik legnagyobb karácsonyi slágert

Világbajnok dartsos érkezik a budapesti gálára

Világbajnok dartsos érkezik a budapesti gálára

Michelle Obama még a Mikulás előtt is táncra perdült

Michelle Obama még a Mikulás előtt is táncra perdült