Egy rendőr házába próbált betörni a peches újbudai tolvaj

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az ajtót feszegette, amikor jött a meglepetés.

Hónapokon keresztül járta az újbudai lakásokat és garázsokat a 48 éves B. István, hogy értékes vagy annak vélt tárgyakat lopjon. Január 8-án azonban nem volt szerencséje: véletlenül éppen egy rendőr otthonába próbált betörni.

A Police.hu azt írja, a tolvaj bement egy újbudai ház garázsába, de nem talált olyan tárgyat, amit ellophatott volna, ezért megpróbált bejutni a házba is. Az ott lakó szolgálaton kívüli rendőr azonban felébredt a zajra, és észrevette, hogy valaki próbálja kinyitni az ajtót.

A tolvaj hirtelen szembe találta magát a rendőrrel, ezért megpróbált elmenekülni, de nem járt sikerrel. A rendőr utánaszaladt, és kollégái kiérkezéséig visszatartotta az elkövetőt. A rendőrök B. Istvánnál különböző szerszámokat, gumikesztyűket, valamint zseblámpákat is találtak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. kerületi Rendőrkapitányságának nyomozói a férfit lopási kísérlet miatt gyanúsítottként hallgatták ki, amely során megállapították, hogy B. István 2018 augusztusa és decembere között Budapest XI. és XXII. kerületében 20 házból, társasházból, tárolóból, illetve garázsból lopott. A férfi többnyire olyan épületekbe ment be, ahol nyitva volt az ablak, nem volt bezárva az ajtó, vagy még a kulcs is benne volt az ajtóban. B. István az újbudai ingatlanokból szerszámokat, szerszám- és barkácsgépeket, rollereket, könyveket és szeszes italokat lopott.

Hozzászólások