szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A héten írtuk meg, hogy Heim Pál kórház nem fogadta el az adományágyakat, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ lépett.

Kedden írtunk arról, hiába kapott lassan két hónapja adományágyakat a budapesti Heim Pál kórház, hogy a beteg gyerekeikkel maradni akaró szülők normális körülmények között pihenhessenek, a fekhelyek az Üllői úti osztályokon mégsem bukkantak fel. Azóta kiderült, hogy az intézmény szerint az ágyak nagyok, veszélyesek és nem elég higiénikusak, ezért nem engedélyezi, hogy használják őket a gyerekeikkel bent lévő szülők.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ most közleményt adott ki, amelyben arról tájékoztatott: felmérték, hogy a fenntartásukban működő kórházakban – a gyermekeik mellett bent tartózkodó – szülők elhelyezéséhez hány ágyra van szükség. A beszerzéshez szükséges forrást keretükből biztosítják.

A Heim Pál kórház ellenkezése ellenére más intézmények szívesen látták az adományágyakat. A budapesti Bethesda Gyermekkórházban nemrég a diakóniai igazgatóhelyettes vette át és nevezte nagyszerűnek a fekvőhelyeket, a Semmelweis Egyetem Bókay utcai Gyermekklinikáján pedig az azokat átvevő igazgatóhelyettes-professzor nemcsak jónak nevezte és megköszönte, hanem még ki is próbálta őket.

Székely László ombudsman decemberi állásfoglalásában figyelmeztetett: nem lehet pénzt kérni azért, hogy a szülő bent maradhasson a kórházban a gyerekével.

Az alapvető jogok biztosa akkor felkérte az emberi erőforrások miniszterét is, hogy alkossa meg a hozzátartozók kórházi benntartózkodását biztosító részletes szabályokat. Az Emmi egészségügyért felelős államtitkársága épp a héten jelezte, hogy egyetért a megállapításokkal, és felkérte az Egészségügyi Szakmai Kollégium Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Tagozatát a jelenlegi szabályozás felülvizsgálatára.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Joó Hajnalka Itthon

Alkalmatlannak nevezi a Heim Pál kórház az adományágyakat, miközben egy másik telephelyén maga is használja őket

Egy napja írtunk róla, hogy hiába kapott lassan két hónapja adományágyakat a budapesti Heim Pál kórház, hogy a beteg gyerekeikkel maradni akaró szülők normális körülmények között pihenhessenek, a fekhelyek az Üllői úti osztályokon mégsem bukkantak fel. Most kiderült, hogy miért: az intézmény szerint az ágyak nagyok, veszélyesek és nem elég higiénikusak. Nem tévedés, ezt ugyanaz a kórház írta, amelyben a szülők hányás- és pisifoltos matracon fekszenek, és amelyiknek egy másik telephelyén saját maguk vettek az adományágyakkal azonos típusból.

Megvan, hol a legdrágább és hol a legolcsóbb az apartman a Balatonnál

Megvan, hol a legdrágább és hol a legolcsóbb az apartman a Balatonnál

Közel 35 ezer budai lakásban nem lesz szerdán meleg víz

Közel 35 ezer budai lakásban nem lesz szerdán meleg víz

Új, életveszélyes drog jelent meg Magyarországon, eddig 11-en haltak meg tőle

Új, életveszélyes drog jelent meg Magyarországon, eddig 11-en haltak meg tőle