szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Móricz Zsigmond körtéren kötött bele a szocialistákba egy 30-40 éves férfi. Egyiküket a földre vitte.

Megtámadták az MSZP aláírásgyűjtő aktivistáit csütörtök délután a budapesti Móricz Zsigmond körtéren – írta meg az Index.

Torzsa Sándor, a Societas elnöke (ez az MSZP ifjúsági szervezete) a lapnak azt mondta, egy 30-40 év körüli férfi lépett oda az MSZP-Párbeszéd sátrához, majd a kezében lévő másfél literes üdítős palackból piros löttyöt locsolt az egyik női aktivistájukra. A férfi ezután a nőhöz vágta a palackot, és hangosan szidta az MSZP-t.

Torzsa ekkor a férfihoz lépett, aki erre rátámadt:

nekem esett, levitt a földre, a kezembe harapott, még most látszik a nyoma. Ezután eldurvult a dolog: a kabátomat a fejemre tekerte, azzal fojtogatott.

Az aktivista azt mondta, 3 percig nem kapott normálisan levegőt. A feldühödött férfit az ott lévő járókelők, illetve a többi szocialista tudta leszedni róla. Torzsa kihívta a rendőrséget, de a támadó közben elment a helyszínről.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!