szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Csütörtökön volt a miniszter éves meghallgatása, az Igazságügyi bizottságban egyetlen ellenzéki képviselő üldögélt, de kérdést ő sem tett fel.

Az Országgyűlés Gazdasági, illetve Igazságügyi Bizottságában számolt be Rogán Antal kabinetminiszter tárcája éves tevékenységéről, azonban az ellenzéki képviselők többsége meg sem jelent az ülésen. A gazdaságiban Székely Sándor független és Csárdi Antal LMP-s képviselő tett fel kérdéseket, az igazságügyiben pedig a rövidke meghallgatás alatt csak a függetlenné vált Fülöp Erik (jelenleg Mi Hazánk Mozgalom) ült bent. Varga-Damm Andrea jobbikos politikus ugyan készült kérdésekkel, azonban dugóba került, így a bő 20 perces bizottsági meghallgatás végére ért csak oda, mikor Rogán már a fideszesek dicsérő hozzászólásaira reagált.

Rogán a Gazdasági Bizottságban beszélt érdemben, főként a turizmusról, az ágazatra a következő 10 évben több mint 800 milliárdot költene a kormány. Rogán a többi között arról beszélt, a cél a hazai turizmus fejlesztése. Emellett további nemzeti konzultációkat is ígért. Azt is elárulta, a fesztiválok biztonságát növelik majd, a fesztiválszervezők kezdeményezésére.

Székely Sándor (korábban DK-frakciótag) kérdéseit Rogán hosszas gyurcsányozással verte vissza, a többi között arról beszélt, a Gyurcsány-kormány idején adták el a Mahart PassNav-et – ezzel a lépéssel Rogán nem értett egyet –, amelyben az állam 2013-ban csak 51 százalékos tulajdonrészt tudott visszavásárolni, 49 százalékban pedig a Viking River Cruises magyar cége lett a tulajdonos, szintén abban az évben.

A bizottsági ülés után megkérdeztük Rogánt, miért csak 51 százalékot tudott szerezni az állam, illetve a Hableány tragédiája után nem próbálják-e meg kivásárolni a Vikinget, mire Rogán azt mondta, az állam bármikor visszavásárolná a tulajdonrészt. Azt nem tartja aggályosnak, hogy az állam, illetve a Viking kivette a fejenként több százmilliós osztalékot a cégből.

Rogánt megkérdeztük arról is, hogy a felesége cége által szervezett rendezvényeket állami cégek támogatnak, válaszát itt találják, Rogán Antal tárcájának növekedését pedig ebben a cikkünkben mutattuk be.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hamvay Péter: Emberi színjáték

Hamvay Péter: Emberi színjáték

Hat nap után kért elnézést Bérczesi Róbert a félbeszakadt koncertjéért

Hat nap után kért elnézést Bérczesi Róbert a félbeszakadt koncertjéért

Államalapító Szent István-emlékérmet kap Müller Cecília

Államalapító Szent István-emlékérmet kap Müller Cecília