szerző:
Szlavkovics Rita
Tetszett a cikk?

Igaz, sem Botka László, sem Nemesi Pál nem vesz részt rajta.

Önkormányzati választás 2019
Idézze fel a 2019-es önkormányzati választás kampányának és a szavazás napjának eseményeit, illetve kövesse a fejleményeket cikksorozatunkkal. Innen megtudhat mindent arról, mi történik az ország önkormányzataiban.
Friss cikkek a témában

Hetek óta szervezi több szegedi civil szervezet azt a vitát, amelyre meghívták az öt polgármesterjelöltet. Hárman azonnal visszaírtak, hogy elmennek. Nemesi Pál, a Fidesz támogatottja nem válaszolt a felkérésre, míg a várost most vezető Botka László visszautasította a felkérést.

Botka László levelében biztosította a civileket, hogy a városnak fontos a működésük, és hogy azt támogatja is az önkormányzat, ám a vitán nem kíván részt venni, mert arra a mérések szerint releváns Nemesi Pál sem megy el. Azt is megjegyzi az utolsó pillanatban elküldött levelében, hogy nem szeretne olyan társaságban vitázni, amelynek egyik tagja éppen pár héttel ezelőtt fordított hátat a szocialista pártnak, és az őt támogató összefogásnak, míg Szabó Bálinttal perben áll annak kijelentései miatt.

A vitát szeptember 25-én, szerdán este tartják. Részt vesz rajta a Botka László mögül kiugrott szocialista Lauer István, a város utolsó fideszes expolgármestere, Bartha László és az elmúlt években Lázár János előretolt helyőrségének tartott Szabó Bálint.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!