szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Több mint másfél évi pereskedés után állapodott meg az LMP és a kampányguru.

Peren kívüli megegyezéssel lezárult az LMP és Ron Werber pere – írta meg a Magyar Narancs. Az izraeli kampánytanácsadó tavaly a parlamenti választás előtt egy hónappal távozott a kampánycsapat éléről, és be is perelte a pártot, mert szerinte az LMP szerződést szegett, valamint 11 millió forinttal tartozott neki.

A megállapodás tartalma titkos, de annyi kiderült, hogy az LMP kifizette az összeget, amelyet Werber kért. Nem biztos, hogy épp 11 millióról van szó, azt ugyanis nem tudni, volt-e bármilyen prémium, amelyet a parlamentbe jutáshoz, vagy bizonyos százalék eléréséhez kötöttek. A bíróság ezzel megszüntette az eljárást.

A tanácsadó ügyvédjének egy levele szerint a párt vezetése rendszeresen megkerülte Werbert olyan ügyekben, melyek irányításával eredetileg őt bízták meg, ráadásul arra is utalnak, hogy a pártvezetés kifejezetten elszabotálta a közös munkát. Werber ügyvédje ugyanis azt állítja, hogy a párt elnöksége folyamatos késésben volt, minden döntést az utolsó pillanatra hagytak, ezzel „kulcsfontosságú kampányeseményeket téve középszerűvé, hatástalanná, sőt, néhány esetben kontraproduktívvá“.

Szél Bernadett, a párt akkori társelnöke erre úgy válaszolt: az LMP „nem egy olyan hely, hogy odajön egy guru és megmondja, hogy akkor kövess engem, és akkor követünk téged”. Szél szerint azért is voltak viták kettejük között, mert voltak olyan korlátok a párt előtt, amiket Werber esetleg nem úgy értékelt, ahogy ő javasolta, hogy értékelni kell, vagy tudomásul kell venni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ingyen szobát kaphatnak az online tanuláshoz Bécsben a diákok

Ingyen szobát kaphatnak az online tanuláshoz Bécsben a diákok

Mit gondol, hogyan tálalják a Fidesz-közeli lapok a Szájer-ügyet?

Mit gondol, hogyan tálalják a Fidesz-közeli lapok a Szájer-ügyet?

Az összeomlás küszöbén: "A lélegeztetett beteg legalább nem agresszív"

Az összeomlás küszöbén: "A lélegeztetett beteg legalább nem agresszív"