szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Budapestre keresnek egy vezető és egy kommunikációs állásra jelentkezőket havi 600–800 ezer forintos fizetésért.

Anyagilag csábító állásra keres jelentkezőket a Fidelitas. A 24.hu szerint a Fidesz ifjúsági tagozatának központi irodája egy levéllel kereste meg a tagságot, amelyben tapasztalattal rendelkező, fiatalos munkatársakat keresnek vezetői és kommunikációs feladatok ellátására. Az előbbi fizetését havi 700–800 ezer forintban, míg az utóbbiét pedig havi 600–800 ezer forintban határozták meg.

A busás fizetésen kívül még egy szokatlan pontja van az "álláshirdetésnek": mindkét munkakör ellátásához szükséges a magas fokú politikai lojalitás. A hirdetésben kiemelték, hogy egy közéleti szereplő ajánlása előnynek számít a jelentkezésnél.

Az viszont nem derül ki, hogy pontosan milyen szervezet keres dolgozót, mivel a jelentkezéseket is egy egyszerű gmailes címre várják, ami tartalmazza a gov. rövidítést, ami a kormány szóra utal, és a legtöbb minisztérium e-mail-címében is szerepel.

A lap kereste a Fidelitast, ők azt közölték, hogy nem toboroznak munkaerőt, nem közvetítenek állásokat, ez a tevékenység nem tartozik a szervezet alapvető célkitűzései közé.

Azt is hozzátették, hogy "a Fidelitas rendszeresen kap informális és formális megkereséseket a multi, KKV, állami és nem állami szereplőktől egyaránt, ha tehetséges, munkájára igényes, megbízható és motivált fiatalokkal szeretnék versenyképesebbé tenni humán-összetételüket".

A cikk megjegyzi, az érvelés azért érdekes, mert a kis- és középvállalkozásoknál (KKV) nem szokott előírás lenni a magas fokú politikai lojalitás.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Feloszlatták a pécsi Fidelitast

Azzal magyarázzák, hogy a szervezet folyamatos és hatékony vezetésének biztosításához szükségessé vált a csoport megszüntetése és már újjá is alakultak.

Brüsszelben válságtanácskozást tartottak az AstraZeneca miatt

Brüsszelben válságtanácskozást tartottak az AstraZeneca miatt

"Próbáltam nem fázni" - Bernie Sanders reagált a róla készült mémekre

"Próbáltam nem fázni" - Bernie Sanders reagált a róla készült mémekre

Állami pénzből bővülhet a fővárosi CT és MR diagnosztikai ellátás

Állami pénzből bővülhet a fővárosi CT és MR diagnosztikai ellátás