szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A miniszterhelyettesnek kellett figyelmeztetnie a külügyes dolgozókat, hogy a hivatali rend szabályai nem változnak a járvány idején sem.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

A vírusveszély miatt fellazult a munkafegyelem a külügyben – erről tanúskodik az a belső levél, amelyet az Index szerzett meg. A levelet Magyar Levente miniszterhelyettes írta a Külgazdasági és Külügyminisztérium főosztályvezetőinek.

Kérek mindenkit, akit érint, hogy vezetőként függetlenítse magát az általánossá vált, néhol már-már fejvesztettségbe hajló válsághangulattól, és a leghatározottabban vegye elejét annak a vírushoz hasonló sebességgel terjedő jelenségnek, hogy a fertőzéstől való atavisztikus félelem fogságában munkatársaink közül egyre többen érzik magukat felmentve a hivatali rend írott és íratlan szabályai alól

– írta Magyar Levente.

A munka, jóllehet sok esetben akadályoztatott, nem állhat le – figyelmeztette a főosztályvezetőket a miniszterhelyettes. Azt is utasításba adta, hogy az egyes misszióknak a felügyelő helyettes államtitkárral kell jóváhagyatniuk a munkavégzés szokásos rendjét érintő „legcsekélyebb változtatást” is. 

„Különös készségességet kérek a bajbajutott magyar állampolgárok ügyeinek figyelmes és hatékony intézésében” – tette hozzá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!