szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A házelnök a párbeszédes Szabó Tímeát illette keresetlen szavakkal.

Képviselőnők a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósághoz fordulnak Kövér László nőgyalázó kijelentése miatt. A házelnök néhány napja a Hír Tv Bayer Show című műsorában arról beszélt, hogy szánalommal tekint különösen azokra a képviselőkre, "akiknek a személyi száma 2-vel kezdődik".

A tiltakozó politikusok szerint "ezek a kijelentések az emberi minőség súlyosan becsmérlő tagadását jelentik és a női országgyűlési képviselők másodrendűségét hirdetik, egyértelműen utalva arra, hogy őket nem illeti meg az egyenlő emberi méltóság.

Kövér László szavai világosan mutatják, hogy az elmúlt napok kormánypárti médiában megjelent minősíthetetlen hangvételű, válogatott gyalázkodásokat tartalmazó cikkei a Fidesz legmagasabb szintű támogatását élvezik. A kijelentés nem csak minket, de minden egyes nőtársunkat súlyosan sérti, ami ellen a lehető leghatározottabban tiltakozunk!"

– írta a 15 országgyűlési és európai parlamenti képviselő.

Kövér Lászlót korábban Bayer Zsolt kérdezte a Hír TV-n futó műsorában. "Az elnöki pulpituson ülve hogy lehet ép lélekkel végigszenvedni egy Szabó Tímea-felszólalást?" – vettette fel a pulbicista, mire a házelnök azt mondta, hogy a képviselőre még a "nő" szót sem tudja mondani.

Én szánalommal tekintek ezekre a képviselőkre, különösen azokra, akiknek a személyi száma 2-vel kezdődik, amikor olyan helyzetbe keverik magukat, amilyenbe Szabó Tímeának is sikerült legutóbb. Nincs annál elszomorítóbb, mint amikor egy gyűlölettől eltorzult női arcot lát az ember férfi létére"

– fogalmazott Kövér.

A Médiatanácsnak küldött levelet a következő képviselők írták alá:

Cseh Katalin
Bangóné Borbély Ildikó
Bősz Anett
Demeter Márta
Dobrev Klára
Donáth Anna
Gurmai Zita
Kunhalmi Ágnes
Hohn Krisztina
Potocskáné Kőrösi Anita
Schmuck Erzsébet
Szabó Tímea
Szél Bernadett
Vadai Ágnes
Varga-Damm Andrea 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Özil után újabb világbajnok távozik az Arsenaltól

Özil után újabb világbajnok távozik az Arsenaltól

Koronavírus: 500 alatt az új fertőzöttek száma, 89-en hunytak el

Koronavírus: 500 alatt az új fertőzöttek száma, 89-en hunytak el

Megalázó a minimálbér-emelési javaslat a közszféra négy szakszervezete szerint

Megalázó a minimálbér-emelési javaslat a közszféra négy szakszervezete szerint