szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Megmondónak jó volt, vezetőként nem vált be.

Átszervezik a kormány legfontosabb háttérintézményét, a Századvég-csoportot – írja a 444.hu több kormányközeli forrásra hivatkozva. A kuratórium vezetőjeként távoznia kell G. Fodor Gábornak, és egyelőre kérdés, ki lesz az utóda.

G. Fodor 2018 ősze óta vezeti a Századvég Alapítvány kuratóriumát. A magát feltétel nélküli orbánistának valló politológus a nyilvánosságban is képviselte a céget, műsort vezetett a Hír TV-n és szerkesztette radikális, ám közepesen sikeres hírportálját, a 888.hu-t. A cikk szerint a szervezői, vezetői feladatait azonban elhanyagolta, vagy a képességei hiányoztak, így váltásra van szükség a Századvég élén.

A Századvégre fontos szerep vár a választásokra való felkészülésben, ennek koordinálására hívta vissza Orbán Viktor Londonból Habony Árpádot. Az átalakításoknak ősszel le kell zárulniuk, hogy a ciklus félideje után már ne keletkezhessenek zavarok a kormányzati kommunikációban – írja a 444.hu.

G. Fodor utódjaként több név is felmerül a lap értesülései szerint. Egyikük Fűrész Gábor, aki jelenleg a Századvég Gazdaságkutatót vezeti, és e minőségében saját cégének, a Kód Közvéleménykutató Kft.-nek ad megbízásokat. Ezek a kutatások rendkívül fontosak a kormánypolitika alakításában. Fűrész egy ideig G. Fodorral együtt szerepelt az igazgató hírportálján, de az utóbbi időben a cikk szerint összekülönböztek.

A másik jelölt a lap információi szerint Lánczi Tamás, aki megjárta már a Századvéget, a kormánylappá alakított Figyelőt, és az MTVA által fizetett „blogszférát”. A cikkben az olvasható, hogy Lánczi legfőbb erénye az apja, Lánczi András, a Századvég Alapítvány korábbi elnöke, a Corvinus rektora. Lehetséges viszont, hogy a háttérintézmény végül kívülről kap új vezetőt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!