szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A szocialisták videójában beszélő állítólagos betegápoló a Samaritanus Mentőszolgálat szerint korábban egy átmeneti otthonuk lakója volt, de nem a munkatársuk.

Nem dolgozott az Országos Mentőszolgálatnál, sem az általa megnevezett magán mentőcégnél, a Samaritanus Mentőszolgálatnál az a nő, aki az MSZP videójában magát mentőtisztnek kiadva mesélt a járvány idején hazaküldött betegekkel kapcsolatban szerzett állítólagos tapasztalatairól – számolt be az RTL Híradó. A nő többek között azt állította, hogy volt olyan beteg, akinek csak félig varrták össze a sebét, úgy küldték haza.

A nő az RTL-nek azt mondta, sose állította azt, hogy az OMSZ-nél dolgozott volna, amikor a magáncégről kérdezték, akkor azt felelte: "rosszul kérdezték őket, ilyenkor lezárnak ők, engem védenek". A Samaritanus Mentőszolgálatot újra megkérdezte a híradó, akkor azt mondták, hogy a telephelyükön van egy átmeneti szálló, amelynek pár évig lakója volt a nő, de soha nem dolgozott náluk.

Az ATV-nek hétfő este a videót készítő Korózs Lajos azt mondta, szerinte nincs baj a filmmel, mert valós történeteket mutat be, de levette az oldaláról. Korózs azt azonban elismerte, hogy nem nézett utána a nő hátterének és állításai igazságtartalmának.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közölte, hogy feljelentést tesz rémhírterjesztés miatt.

Korózs Lajos nem "nyomozgatott" a betegei haláláról nyilatkozó nő után, elhitt neki mindent

Hétfő délután elérhetetlenné tette Korózs Lajos azt a videót, amelyen egy magát mentőápolóként bemutató nő arról beszélt, 10 kórházból hazaküldött beteget ápolt, közülük 9-en pár napon belül elhunytak. Az Országos Mentőszolgálat és egy másik magáncég is közölte, a videón szereplő nő nem dolgozik náluk.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Joó Hajnalka Itthon

Két és fél éve utalt a kormány 2,2 milliárdot a kisvárdai lówellnessre, de még mindig nem látszik belőle semmi

A Lovassport Szövetség is lebeszélte volna a kormányt annak a kisvárdai lórehabilitációs-központnak az építéséről, amelyre két és fél éve adott a kormány 2,2 milliárd forintot. A beruházásból még semmi nem látszik, és az új, projektgazda, egy Seszták Miklós üzleti köreihez köthető társaság sem szívesen oszt meg róla részleteket. A lovasszövetségnek viszont már szakmailag sincs köze a lovassport egyik legnagyobb hazai beruházásához.

Százból, ezerből egy-két ember szuperképessége: rózsaillatúnak érzi a rothadó halat

Százból, ezerből egy-két ember szuperképessége: rózsaillatúnak érzi a rothadó halat

A nizzai merénylet újabb gyanúsítottjait vették őrizetbe

A nizzai merénylet újabb gyanúsítottjait vették őrizetbe

Gond van a CIB-nél, többen nem férnek hozzá a pénzükhöz

Gond van a CIB-nél, többen nem férnek hozzá a pénzükhöz