szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Magyar Rektori Konferencia elnöki székébe egy ELTE-s akadémikust választottak, a társelnöke a korábbi kézilabdaedző lett.

Tisztújító ülést tartott a felsőoktatási vezetőket tömörítő Magyar Rektori Konferencia (MRK) kedden. Elnökké Borhy László akadémikust, az Eötvös Loránd Tudományegyetem rektorát választották, míg a plénum társelnökké Mocsai Lajost, a Testnevelési Egyetem rektorát választotta - írja az MRK a közleményében.

Mocsait 2015-ben nevezték ki rektorrá, miután egy törvénymódosítás után lehetségessé vált, hogy tudományos fokozat nélkül betölthesse a posztot. A volt kézilabdaedzőt, a Debreceni Egyetem díszdoktorrá is avatta, így Áder János köztársasági elnök egyetemi tanári címmel is elláthatta Mocsait. Egy újabb jogszabálymódosítás is kedvezően hatott a volt szövetségi kapitány egyetemi karrierjére és 65 évesen sem kellett lemondania rektori pozíciójáról.

Az ülésen egyébként Gelencsér Andrást, a Pannon Egyetem rektorát újból alelnökké választották, a köztestület másik alelnöke Heidrich Balázs, a Budapesti Gazdasági Egyetem rektora lett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Rálőtt az eladóra egy amerikai férfi, mert az felszólította, hogy viseljen maszkot

Rálőtt az eladóra egy amerikai férfi, mert az felszólította, hogy viseljen maszkot

Karácsonyt simán újraválasztanák, pedig megosztottak a budapestiek

Karácsonyt simán újraválasztanák, pedig megosztottak a budapestiek

Dull Szabolcs lakására csöngetett be Vaszily Miklós új tévéjének stábja

Dull Szabolcs lakására csöngetett be Vaszily Miklós új tévéjének stábja