szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kordont húztak a strand köré. A helyiek attól tartanak, hogy fizetőssé akarja tenni az önkormányzat a partszakaszt.

Háborognak a Gárdonyban élők, mert az önkormányzat váratlanul körbekordonozta a város kedvelt szabadstrandját. A Velencei tónál nemrég újították fel a partfalat, és érdekes módon, amíg a munkagépek dolgoztak, addig nem volt kordon, ám a munkálatok befejeztével, a múlt hét közepén - amikor beköszöntött a kánikula - felállították a fémkerítést.

Az RTL Híradó helyszíni riportjából kiderül, hogy hiába zárták le a szabadstrandot, a kordont a fürdeni vágyók megbontották. A helyiek évtizedek óta használják ezt a partszakaszt, és az mondják, hogy szerintük a polgármester már régóta le akarja zárni a strandot, és így akarja elérni, hogy a fizetős fürdőhelyet használják inkább az emberek. A helyiek szerint ez azért is lenne baj, mert a szabadstrand az egyetlen partszakasz, ami alkalmas arra, hogy a szörfösök a vízbe menjenek.

A kordonozás a Gárdonyban élő fideszes országgyűlési képviselő szerint is érthetetlen, L. Simon László a közösségi oldalán azt írta: "a kerítés meglétére az sem mentség, hogy az önkormányzat hivatalosan nem akarja a partszakaszt strandnak minősíteni."

Az RTL kereste a város fideszes polgármesterét is, aki azonban nem reagált a megkeresésre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Orbán újabb bűvészmutatvánnyal rukkolt elő, de fenyegeti a lengyel baráti tűz

Orbán újabb bűvészmutatvánnyal rukkolt elő, de fenyegeti a lengyel baráti tűz

Hongkong vezetői ellen hozott szankciókat Washington

Hongkong vezetői ellen hozott szankciókat Washington

Három program, ami segít kikapcsolódni a karantén után

Három program, ami segít kikapcsolódni a karantén után