szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Benedek Szilveszter veszprémi agrármérnök.

Benedek Szilveszter agrárszakember csatlakozott a Demokratikus Koalícióhoz - jelentette be vasárnapi online sajtótájékoztatóján Gyurcsány Ferenc, a párt elnöke. Hozzátette: az elmúlt hónapokban jó párszor volt hasonlóra példa.

Gyurcsány elmondta: Benedek Szilveszter 33 éves, de már jelentős szakmai múltja van a mezőgazdaságban, és ennek közpolitikai hátterében. Benedek agrármérnökként végzett és egy mezőgazdasági céget vezet, szakpolitikusként pedig az a célja, hogy a hazai agrárélet jelenlegi igazságtalan rendszerén változtasson - kiemelve például a támogatások elosztásának mostani visszás helyzetét. Úgy fogalmazott, a rendszer azokkal bánik sokszor a legrosszabbul, akik valóban a földből élnek, ezen kell 2022 után változtatni. Mint elmondta: átlépése egy meggondolt döntés volt, ugyanis úgy látja, a DK-ban hatékonyabban tudja képviselni programját.

Benedek Szilveszter korábban a Momentum tagja volt, a párt színeiben lett Veszprém megyei képviselő. A Momentumból vasárnap hivatalosan is kilépett, a megyei közgyűlésben pedig már a DK színeiben vesz részt.

Vezető képünkön Gyurcsány Ferenc és Fekete-Győr András, a Momentum elnöke.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elkapkodták Göncz Árpád hivatali idején kapott személyes ajándékait

Elkapkodták Göncz Árpád hivatali idején kapott személyes ajándékait

Bármilyen fenyőt venne is idén, drágább lesz, mint tavaly volt

Bármilyen fenyőt venne is idén, drágább lesz, mint tavaly volt

Nem járnak a hétvégén a villamosok a Szabadság hídon és a Kiskörúton

Nem járnak a hétvégén a villamosok a Szabadság hídon és a Kiskörúton