szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Külügyminisztérium államtitkára ezzel vágott vissza, miután a színész egy közleményében úgy fogalmazott: Orbán propagandagépezete hazugságokat közöl róla.

Második alkalommal is téma lett George Clooney a kormányközeli sajtóban, miután a színész hazug orbáni propagandagépezetről írt egy közleményében, illetve úgy fogalmazott: várja a napot, amikor Magyarország újra rátalál arra, ami volt.

Clooney szavait most Menczer Tamás tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár kommentálta. Menczer a Hír Tv-ben beszélt arról, hogy általában is tiszteli azokat, akik jó a szakmájukban, George Clooney pedig tiszteletet érdemel, mert egy jó színész.

Ez ugyanakkor még nem jelenti azt, hogy Clooney a világpolitikához is ért

– fűzte hozzá Menczer Tamás, majd közölte: óva int attól, hogy a színészt világpolitikai témákban orákulumnak tekintsék az emberek.

“Neki nyilván vannak súgói. Milyen súgói vannak? Ilyen súgói, ezt láthatjuk” – mondta a politikus a műsorban.

Az államtitkár ezután úgy folytatta, abban sem biztos, hogy Clooney tudja, hol van Magyarország és Budapest, végezetül pedig azt ajánlotta a színésznek és feleségének, hogy jöjjenek el hozzánk, igyanak egy jó kávét, és nézzék meg, milyen jó hely Magyarország.

A magyar kormány és George Clooney ügye akkor kezdődött, amikor a színész a világban tapasztalható gyűlöletről kezdett beszélni egy interjúban, erre pedig Orbán Viktor magyar miniszterelnököt hozta fel példaként. A kormányzat erre a tőle megszokott módon reagált: Soros.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kémfotókon az Audi Maybachra adott válasza, a Horch luxusautó

Kémfotókon az Audi Maybachra adott válasza, a Horch luxusautó

Megsemmisült az Alpokban közel 2500 méteren épült motormúzeum

Megsemmisült az Alpokban közel 2500 méteren épült motormúzeum

Bújik, izgatott és aludni is tud: íme Moflin, a legaranyosabb robotállat

Bújik, izgatott és aludni is tud: íme Moflin, a legaranyosabb robotállat