szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Várhatóan még csütörtökön döntenek.

A Fővárosi Főügyészség indítványozta, hogy a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája hosszabbítsa meg annak az 50 éves férfinak a letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint tavaly májusban olyan súlyosan bántalmazta idős édesapját, “egy neves színművészt”, hogy az elhunyt – írták az ügyészség szerdai közleményében.

A főügyészség minden bizonnyal a meggyilkolt Szilágyi István színművész fiára utal a közleményben. A 82 éves színészt, Lópici Gáspár megformálóját a bulvárlapok akkori cikkei szerint vasárnapra virradóra találták holtan XVII. kerületi otthonában. Egy helyi férfi, aki segíteni rohant Szilágyiékhoz, azt mondta:

István a földön feküdt, súlyos fejsérülései voltak, oda sújthatott le a fia egy kalapáccsal, talán többször is".

A színész fiát korábban két év, három év próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélték, mert ittasan bántalmazta apját.

A férfi letartóztatásának meghosszabbításáról várhatóan még csütörtökön döntenek. Ha így lesz, Szilágyi fia március 15-ig maradhat letartóztatásban.

Frissítés:

A Budai Központi Kerületi Bíróság csütörtök délután március 15-éig meghosszabbította az emberöléssel gyanúsított férfi letartóztatását.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hamufelhőbe borult Jáva szigete a Semeru vulkán kitörése után

Hamufelhőbe borult Jáva szigete a Semeru vulkán kitörése után

Véletlenül nem ön nyert félmilliárd forintot?

Véletlenül nem ön nyert félmilliárd forintot?

Gálvölgyi: Nemcsak Sas Józseftől kell elbúcsúzni, hanem egy műfajtól is

Gálvölgyi: Nemcsak Sas Józseftől kell elbúcsúzni, hanem egy műfajtól is