szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kétpó jelenlegi polgármestere szerint hivatalba lépése után nem sokkal helyezték el a lehallgatókészüléket a polgármesteri hivatalban.

Lehallgatókészüléket találtak a kétpói polgármesteri hivatal tárgyalótermében és a polgármesteri irodában is – mondta az RTL Klub Házon kívül című műsorának Virágné Lukács Gabriella, aki 2019 októbere óta polgármester Kétpón.

A települést korábban Boldog István vezette, majd ő lett térség országgyűlési képviselője.

Virágné Lukács Gabriella elmondta azt is, hogy a lehallgatókészülékeket 2019 decemberében vásárolták és szerelték fel valakik, akkor, amikor az önkormányzat régi vezetése még bejárt a hivatalba.

Boldog István mentelmi jogát tavaly áprilisban függesztették fel. Az ügyészség decemberben emelt vádat ellene és nyolc társa ellen vesztegetés és más bűncselekmények miatt. A vádak szerint az országgyűlési képviselő visszaélt a hivatali helyzetével és befolyásával, jogellenesen befolyásolta a pályázatok elbírálásának eredményeit, amiért vállalkozóktól jogtalan előnyt kapott.

Az Alfahír a múlt héten azt írta, hogy az ügyészség hat év börtönt, 5 millió forint pénzbüntetést, 5 év közügyektől való eltiltást és 6 666 666 forint vagyonelkobzást kért Boldog István fideszes képviselőre.

Tavaly októberben szintén az RTL Klub számolt be róla, hogy poloskát találtak a gyúrói polgármesteri hivatalban. Később a Fejér megyei település képviselő-testülete feloszlatta magát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Fidesz kilép a Néppárt frakciójából, de a KDNP marad

A Fidesz kilép a Néppárt frakciójából, de a KDNP marad

Radar360: Vészhelyzet a sürgősségin, Bill Gatest telefont választ

Radar360: Vészhelyzet a sürgősségin, Bill Gatest telefont választ

Kaszinót jelentett fel a Momentum a járványügyi szabályok megsértése miatt

Kaszinót jelentett fel a Momentum a járványügyi szabályok megsértése miatt