szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kiszivároghatott a vádirat Boldog István korrupciós ügyéről.

Hat év börtönt, 5 millió forint pénzbüntetést, 5 év közügyektől való eltiltást és 6 666 666 forint vagyonelkobzást kért a Központi Nyomozó Főügyészség Boldog István fideszes képviselőre – értesült az Alfahír.

A főügyészség az értesülést annyival kommentálta: egyelőre annyit szeretnének az ügyről elmondani, ami a tavaly december 21-i sajtóközleményben szerepelt. Hozzátették azonban azt is, hogy „Ezek az információk azért szivároghattak ki, mert valamelyik ügyvéd vagy vádlott a sajtó rendelkezésére bocsájtotta, hiszen a bíróságtól megkapták a vádiratot.”

A vádirat tartalmáról szóló információ a hvg.hu-hoz is eljutott, de amikor a főügyészség megerősítését kértük, még annyit sem mondta, mint az Alfahírnek, viszont a bírósághoz irányították munkatársunkat.

Az említett december végi közleményben az szerepelt: a fideszes parlamenti képviselőt hivatali vesztegetés elfogadásával és más bűncselekményekkel vádolják. A vádirat szerint a Boldog Istvánhoz köthető elkövetői kör hivatali helyzetével, befolyásával visszaélve, jogellenesen befolyásolta a megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázati eredményeit, majd elérték azt is, hogy az általuk kiválasztott kivitelezők kapják a munkát. Mindezekért a vállalkozóktól jogtalan anyagi előnyt kértek, és tőlük 2019 májusában 20 millió forintot kaptak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Százmilliós hóegyengető borzolja a kedélyeket a Normafán, és a kormány is készül valamire

Százmilliós hóegyengető borzolja a kedélyeket a Normafán, és a kormány is készül valamire

Így repültek Budapest felett az utolsó Pumára emlékező Gripenek – videó

Így repültek Budapest felett az utolsó Pumára emlékező Gripenek – videó

Titkolja Biden, mit írt neki Trump, mielőtt elhagyta a Fehér Házat

Titkolja Biden, mit írt neki Trump, mielőtt elhagyta a Fehér Házat