szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A városban tovább romlott a járványhelyzet, a naponta 17 új fertőzöttet találtak.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Az elmúlt 4 napban a kormányhivatal adatai szerint tovább romlott a járványhelyzet Balassagyarmaton, 71 új covid fertőzöttet azonosítottak és 155 kontakt személy került karanténba – írja Csach Gábor polgármester a Facebookon. A 15 ezres lélekszámú városban ez volt eddig a járvány legrosszabb hete, naponta 17 új fertőzöttet regisztráltak.

Az oktatási intézményekben is berobbant a járvány, ezért arra kérte polgármester a múlt héten a lakosságot, hogy aki meg tudja oldani, ne küldje iskolába, vagy óvodába a gyermekét egy-két hétig. A polgármester vasárnap késő esti posztjában azt írta, hogy megfogadták a szülők a tanácsát, kevesebb gyerek volt az intézményekben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!