Salgó Andrea (hvg.hu) Vállalkozás

Értelmetlen a közbeszerzési törvény módosítása?

Hetek óta folynak az egyeztetések arról, hogy miként állítható meg a vírusként terjedő körbe-, másnéven lánctartozás? Mekkora az állam felelőssége a késedelmes kincstári kifizetések, s az elhúzódó peres eljárások által okozott tömeges csődökért? Miközben a szakemberek vitatják a kormány által időközben elfogadott csomag jelentőségét, a hvg.hu eddig ismeretlen megoldási javaslatokról értesült.

MTI Vállalkozás

Hitelkalkulátor a HVB honlapján

A HVB bank legújabb online szolgáltatása segít eligazodni a bank által kínált hitelellehetőségek között. A kalkulátorok segítségével már nemcsak a kiválasztott hitel törlesztőrészlete számolható ki, hanem a deviza alapú hitelek árfolyamkockázata is számszerűsíthető.

MTI Vállalkozás

Pályázat roma vállalkozásoknak

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) idén is meghirdeti roma vállalkozás-fejlesztési pályázatát, amelynek támogatási keretösszege 250 millió forint - közölte a tárca politikai államtitkára Pécsett.

Vállalkozás

Illúzióromboló a házilag barkácsolt weboldal

Az üzleti tanácsadás, az üzleti partnerek közvetítése a bizalomra épül. A bizalom kialakulásában jelentős szerepe lehet a külsőségeknek is. Komoly kockázatot vállal az a tanácsadó cég, amelyik házi kivitelben készíti el honlapját.

MTI Vállalkozás

Már letölthető a négymillárd forintos pályázat

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) GVOP Irányító Hatósága meghirdeti a kis- és középvállalkozások műszaki-technológiai hátterének fejlesztését támogató pályázat negyedik szakaszát; a nyertes projektek támogatására rendelkezésre álló összeg 4 milliárd forint.

MTI Vállalkozás

Ecostat 2,7 százalékos inflációt jósol

Az Ecostat első negyedéves, összevont konjunktúra indexe megegyezik a két évvel ezelőtt mért legmagasabb, 50,2 százalékos értékkel. Az összevont index a nagyvállalatok, a kkv-k és a lakosságbizalmi indexeket is tartalmazza, és a felmérés szerint 2005 második negyedéve óta emelkedő tendenciát mutat.

hvg.hu Tech

IVSZ-közgyűlés: sikeres évet zárt a szövetség

Adókedvezmény a szoftverfejlesztőknek, rendben zajló szervezeti reform – ezeket említette az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) elmúlt egy évének legnagyobb eredményeként Kovács Zoltán, a szervezet elnöke az IVSZ éves közgyűlésén.

MTI Vállalkozás

Kóka: hitelcsomag informatikai cégeknek

Informatikai cégek számára fejlesztési célú hitelcsomag elindítását helyezte kilátásba Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter az Informatikai Vállalkozások Szövetségének közgyűlésén.

MTI Gazdaság

Mitől színlelt a szerződés?

A munkaügyi ellenőrök minden olyan vállalkozási szerződést átminősítenek munkaviszonnyá, amelynél a vállalkozót utasításokkal látja a szerződő partnere - hangzott el egyebek mellett a BKIK keddi budapesti rendezvényén, amelyet a munkajogi változások a témájában tartottak.

Vállalkozás

Hogyan növelheti honlapja látogatottságát hírlevéllel?

A honlap tulajdonosok többsége szétküldi ugyan gondosan összeállított hírlevelét, azonban csak kevesen szánnak elég időt kampányuk eredményeinek kiértékelésére. Ha Ön nem a félmegoldások híve, s szeretne eredményessé tenni e-mail marketingjét, akkor olvassa el, hogy melyek a legfontosabb mérőszámok, s mi a szerepük?

Vállalkozás

Heteken belül jogos lehet iparűzési adó visszaigénylése

Lehet, hogy már csak néhány hetük van azoknak az adóalanyoknak, akik vissza kívánják kapni az uniós csatlakozás időpontjától iparűzési adóként befizetett összeget, írja Világgazdaság. Vannak, akik már most sem fizetnek, vagy mondjuk nullás bevallást adnak be.

MTI Tech

Nincs tökéletes szoftverhálózat-védelem?

Az európai vállalatok majdnem a fele úgy véli, hogy informatikai infrastruktúrája sohasem élvez 100 százalékos védelmet a szoftver- és a hálózati sérülékenységekkel szemben - derül ki a McAfee felmérésből.

hvg.hu Vállalkozás

Gyerekcipőben jár az üzletfejlesztés

Az EU csatlakozás után, az elmúlt évben a fővárosi cégek többsége jogi, illetve pénzügyi területen vette igénybe külső tanácsadó cég segítségét. A MarketCom Kft. által a BKIK megbízásából készített felmérésének eredményei azt mutatják, hogy a cégek üzletmenetét fejlesztő tanácsadásra jóval kevesebb cég költ, mint a jogi vagy pénzügyi tanácsadásra.

MTI Vállalkozás

Vállalkozók szövetsége az esélyegyenlőségért

A vállalkozások társadalmi felelősségével foglalkozó európai szövetség létrehozását jelentette be az Európai Bizottság. A szövetség politikai ernyőszervezetként is működhet a kisebb és nagyobb vállalatok kezdeményezéseihez.

MTI/hvg.hu Vállalkozás

Fizetésre kényszerítik az adósokat

Régóta tartó válságos állapot végét jelentheti a kormány által kedden elfogadott Közbeszerzési Törvény módosításának előterjesztése. A gazdasági minisztériumi indítványa mellett további piackonform támogatások - a Mehib, a Hitelgarancia Zrt. intézkedései - jelenthetnek megoldást a körbetartozás csökkentésére.

Eső, meleg, szél, napsütés – igazi áprilisi idő lesz jövő héten

Eső, meleg, szél, napsütés – igazi áprilisi idő lesz jövő héten

Oroszország kilép a Nemzetközi Űrállomás-projektből

Oroszország kilép a Nemzetközi Űrállomás-projektből

Ez történt: A Pfizer első embere elmondta, hogy egy harmadik oltásra is szükség lehet

Ez történt: A Pfizer első embere elmondta, hogy egy harmadik oltásra is szükség lehet

Megfenyegette az UEFA az új ligát támogató elitklubokat

Megfenyegette az UEFA az új ligát támogató elitklubokat

Müller Cecília: Kicsit csökkent a nyomás az egészségügyön

Müller Cecília: Kicsit csökkent a nyomás az egészségügyön

Bíróság elé állítják Matteo Salvinit

Bíróság elé állítják Matteo Salvinit

Kriptovalutában is fizet dolgozóinak a Toyota

Kriptovalutában is fizet dolgozóinak a Toyota

Látta már az Észak-Korea által egyszerűen lemásolt Mercedest? Mutatjuk

Látta már az Észak-Korea által egyszerűen lemásolt Mercedest? Mutatjuk

A címlapról ajánljuk