szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A vállalkozás és a kialvatlanság kéz a kézben jár. Pedig az üzleti siker fontos eleme, hogy tudjon jól aludni. Ez tanulható, és megszokás kérdése.

A vállalkozók nagy része jó eséllyel kevés alvással tolja végig a napokat, hiszen a cégvezetés rengeteg időt emészt fel. Az egy dolog, hogy az alváshiány árt az egészségnek, de árt az üzletnek is, és napi 7-8 óra éjszakai alvásra lenne szükség az üzleti sikerhez – írja az Entrepreneur.  

Persze, embere válogatja, mondhatjuk erre, de a többségre, a nagy átlagra valószínűleg találóak a vállalkozásokkal foglalkozó portál megállapításai. Biológiai adottság, hogy az alvás befolyásolja a végrehajtó funkciónkat, azt az agyi területet, amely  a döntéshozatalért, a kreatív gondolkodásért, az emlékezetért és a reakcióidőért felelős.

A portál szerint ahhoz, hogy sikeres vállalkozó legyen, mindössze ezt a 7 szabályt kell betartania:

  1. Kerülje az alkoholt lefekvés előtt legalább 3 órával. Lehet, hogy segít elaludni, de rosszabbul alszik tőle, esetleg felébred az éjszaka közepén.
  2. Kapcsolja ki az elektronikus eszközöket lefekvés előtt. A kütyük pihenés helyett arra ösztönzik az agyunkat, hogy maradjon aktív.
  3. Írja ki magából a gondjait. Ha azt tapasztalja, hogy a problémáin rágódva, sóhajtozva fekszik a sötétben, erre lehet szüksége. A legegyszerűbb, ha elkezd rendszeresen naplót írni. Ez segíteni fog kitisztítani a fejét.
  4. Alakítsa ki a tökéletes környezetet az alváshoz. A legjobb környezet az alváshoz hűvös, sötét és csendes. Zárja ki a szobából a fényeket és a zajokat, a telefont töltse egy másik helyiségben.
  5. Testmozgás. A rendszeres mozgás segíti az egészséges alvásciklusok kialakulását.
  6. Kerülje a cukrot lefekvés előtt. A cukor gyorsan felszabaduló energiát ad a szervezetnek, és ezzel ronthatja az alvás minőségét.
  7. Keljen fel virradatkor.  

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meghátrált a Tempus, már nem kell a nyilatkozniuk a civileknek, hogy külföldről támogatottak-e

Meghátrált a Tempus, már nem kell a nyilatkozniuk a civileknek, hogy külföldről támogatottak-e

Kiakadtak a lakók Mészáros Lőrinc cégének az építkezésére

Kiakadtak a lakók Mészáros Lőrinc cégének az építkezésére

Oktatófilmen mutatja be a Semmelweis Egyetem, hogyan edzhetjük a légzőizmainkat otthon

Oktatófilmen mutatja be a Semmelweis Egyetem, hogyan edzhetjük a légzőizmainkat otthon