szerző:
hvg.hu

Nem elégedett a miniszterelnök Andy Vajnával, megnyirbálhatják a kaszinótulajdonos kormánybiztos territóriumát.

Orbán Viktor nem elégedett Andy Vajna munkájával – olvasható az e heti HVG-ben. A TV2 nem tudta felvenni a versenyt az RTL Klubbal, ráadásul a lap informátorai már arról beszéltek, hogy nem csak „talicskázzák, de egyenesen teherautókkal hordják ki” a pénzt a csatornától. Ezzel is összefügghet az a terv, hogy a TV2 csatornái Mészáros Lőrinchez kerülhetnek.

Vajnának állítólag azt is felróják, hogy politikailag nem annyira elköteleződött, mint amennyire az általa betöltött pozíciókban elvárható lenne. Egy interjújában például maga mondta el, hogy az érdekeltségébe tartozó Borsban azért nem szorgalmazták annyira a sorosozást, hogy ne veszítsék el a baloldali olvasókat. Vajna mintha maga is egyre kevésbé adna a látszatra, a kötcsei találkozó helyett idén egy medencében, úszógumiban lebegve pihent.

Amennyire nem központi kérdés számára a politika, annyira a szíve közepe a kaszinóbiznisz. Ezért is fájhat, hogy jövőre már Orbán Viktor személyes felügyelete alá kerül a szerencsejáték is. Vajna a csalódottságát ismerősei szerint nem is tudja leplezni. A Filmalap élén azonban biztosnak tűnik a helye – Vajna maga is többször mondta, a magyar filmes szakma semmitől sem fél jobban, mint hogy ő visszatérne Amerikába.

Részletek az e heti HVG-ben.

©

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!