szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem elégedett a miniszterelnök Andy Vajnával, megnyirbálhatják a kaszinótulajdonos kormánybiztos territóriumát.

Orbán Viktor nem elégedett Andy Vajna munkájával – olvasható az e heti HVG-ben. A TV2 nem tudta felvenni a versenyt az RTL Klubbal, ráadásul a lap informátorai már arról beszéltek, hogy nem csak „talicskázzák, de egyenesen teherautókkal hordják ki” a pénzt a csatornától. Ezzel is összefügghet az a terv, hogy a TV2 csatornái Mészáros Lőrinchez kerülhetnek.

Vajnának állítólag azt is felróják, hogy politikailag nem annyira elköteleződött, mint amennyire az általa betöltött pozíciókban elvárható lenne. Egy interjújában például maga mondta el, hogy az érdekeltségébe tartozó Borsban azért nem szorgalmazták annyira a sorosozást, hogy ne veszítsék el a baloldali olvasókat. Vajna mintha maga is egyre kevésbé adna a látszatra, a kötcsei találkozó helyett idén egy medencében, úszógumiban lebegve pihent.

Amennyire nem központi kérdés számára a politika, annyira a szíve közepe a kaszinóbiznisz. Ezért is fájhat, hogy jövőre már Orbán Viktor személyes felügyelete alá kerül a szerencsejáték is. Vajna a csalódottságát ismerősei szerint nem is tudja leplezni. A Filmalap élén azonban biztosnak tűnik a helye – Vajna maga is többször mondta, a magyar filmes szakma semmitől sem fél jobban, mint hogy ő visszatérne Amerikába.

Részletek az e heti HVG-ben.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!