szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A lehetséges vevők 35-40 százaléka is visszakozhat egy online vásárlástól, ha nem tetszik neki, amit lát. A Magyar Telekom felmérése azt vizsgálta, mit várnak el a vevők a kisebb cégektől az interneten.

Mit figyelnek először a vevők, ha a neten szeretnének vásárolni vagy egy szolgáltatást megrendelni, és hogyan alakította át a járvány a szokásokat? Erről készített kutatást a Magyar Telekom és az NRC.

A reprezentatív felmérés szerint bármilyen munkára is keres az ember neten szakembert, a legfontosabb szempont az: legyen megtalálható az ár. Ha ezt a szintet nem ugorja meg egy cég, akkor gyakorlatilag esélytelen arra, hogy tőle rendeljenek a felhasználók, a szolgáltatás jellegétől függően az emberek 55-60 százaléka nevezte meg ezt a legjelentősebb szempontok között. A második legfontosabb az – 50 százalék feletti arányban választották ezt is –, hogy ha a felhasználónak kérdése van, arra gyorsan kapjon választ – maximum egy nap az elvárt válaszadási idő, de a többség az egy órán belüli reakcióidőt sem tartja túlzásnak. Az is sokat számít, hogy megjelenítsék a fogyasztói értékeléseket.

Az online vásárlásnál mások az elvárások, mint amikor szolgáltatást vesz az ember igénybe. A leginkább ott is az ár számít, és természetesen az is fontos, hogy aktuális árukészletet lásson a vásárló, de a legfontosabb elvárások közé tartozik az is, hogy ne kelljen regisztrálni a vásárláshoz, és legyenek kedvezmények. A lehetséges vevők akár 35-40 százaléka is félbehagyhatja a vásárlást, ha túl sok az ilyen fajta akadály előtte.

A felmérésben azt is megállapították: a járvány alatt annyira hozzászoktak a felhasználók a kis cégek digitalizációjához, hogy már el is várják ezt. Korábban még lehettek elnézőek, ha egy kisebb cég nem volt jelen a neten, most már ezt nehezebben fogadják el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Eljönnek a magyarok gyerekeiért – fenyegetőzött Beregszászon egy maszkos férfi

Eljönnek a magyarok gyerekeiért – fenyegetőzött Beregszászon egy maszkos férfi

Ferenc pápa: A mérsékletesség, a segítségnyújtás és az imádság időszaka jöjjön

Ferenc pápa: A mérsékletesség, a segítségnyújtás és az imádság időszaka jöjjön

Betegszállító és főorvos a járvány újabb áldozatai között

Betegszállító és főorvos a járvány újabb áldozatai között