szerző:
hvg.hu

Előbb csak szerepeket utasított vissza, majd az István, a király című előadásból is kiszállt.

Felmondott az Operettszínházban Veréb Tamás. A színész a Blikk információi szerint néhány hete két új feladatot utasított vissza. Nem vállalta az Abigélben és A kék madárban neki felajánlott szerepeket, nemrég pedig közölte a művészeti titkársággal, hogy a majd egy hónapja bemutatott István, a király előadásból is kiszáll, az október 23-i előadás az utolsó, amelyet megcsinál.

A lapnak a döntését azzal indokolta, hogy az elmúlt két évben sorra lekerültek a repertoárról azok a darabok, amelyek nagyon fontosak voltak számára – ilyen volt az azóta kirúgott Kerényi Miklós Gábor által rendezett Notre Dame-i toronyőrben Quasimodo szerepe.

Veréb 2013 óta számos főszerepet játszott az Operettszínházban. Az Elfújta a szél című musical egyik férfifőszerepében mutatkozott be, majd 19 évesen megkapta a Rómeó és Júlia musical címszerepét. Azóta számos főszerepet játszott a Mozart!-ban, a Miss Saigonban, a Szép nyári napban, a Notre Dame-i toronyőrben vagy legutóbb az István, a királyban.

A színész azt mondja, most szeretne a tévés szerepléseire és a könnyűzenei karrierjére összpontosítani. A döntését az Operettszínház főigazgatója, Lőrinczy György elfogadta, de sajnálja, hogy így zárult a közös munka, és művészeti menedzserként nagyon rossz döntésnek tartja, amit tett.

A Blikk emlékeztet arra, hogy Veréb Tamás az első színész, aki éppen akkor távozik a színházból, amikor kiderült: februártól már Kiss B. Atilla operaénekes veszi át a Budapesti Operettszínház vezetői feladatait, ő nyerte ugyanis a főigazgatói pályázatot.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Most Székesfehérváron tüntetnek a túlóratörvény ellen

Most Székesfehérváron tüntetnek a túlóratörvény ellen

Vigyázzon, adatait ellopó átverés a 99%-os akcióban kínált, olcsó Microsoft Office

Vigyázzon, adatait ellopó átverés a 99%-os akcióban kínált, olcsó Microsoft Office

Hosszú út

Hosszú út

Kirabolták a Kutyapárt irodáját

Kirabolták a Kutyapárt irodáját

Holttestet találtak a Dunában

Holttestet találtak a Dunában

Élőben közvetítik a nemzetállam csődjét, míg az Európai Unió köszöni, megvan

Élőben közvetítik a nemzetállam csődjét, míg az Európai Unió köszöni, megvan