szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mert képregényt olvasni jó.

A KépregényKönyvtár abból indul ki, hogy képregényt olvasni jó dolog. És hogy a képregény messze túlmutat a Marvel–DC–Garfield–Snoopy keresztmetszeten – bár ezek is elég jók tudnak lenni –, annyira, hogy gyakran a kilencedik művészetként emlegetik. Irodalom és képzőművészet sajátos elegyeként pedig a gyökerei a középkori kódexeken át egyesek szerint a barlangrajzokig nyúlnak vissza.

A képregény ugyanis lehet művészi, izgalmas, elgondolkodtató, érzelmes, gyerekes, hátborzongató, rejtélyes, akciódús, irodalmi. A szervezők szerint tehát mindenki találhat magának valót.

Magyarország első KépregényKönyvtárát így azért is hozták létre, hogy bemutassák a médium sokféleségét, illetve elérhetővé tegyék a különböző stílusú, műfajú képregényeket. Cél az is, hogy a fősodorbeli ábrázolásmódok és témák mellett a kifejezésmódok és történetek sokszínűségét is megmutassák azoknak, akik esetleg eddig nem olvastak képregényt.

A KépregényKönyvtár közösségi, tehát magánemberek saját köteteit és kiadók felajánlásait tartják a polcokon. A képregényeket helyben lehet majd olvasni, kölcsönzésre nincs lehetőség.

A közösségi jelleghez az is hozzátartozik, hogy a szervezők várják a kiadók és magánemberek felajánlásait – a képregények akár rövid időre is bent tarthatók. Különösen várják azokat a címeket, amikből kevés példány található az országban, hiszen így mások is hozzáférhetnek.

A Közösségi KépregényKönyvtár december 13-án nyílik a Nem Adom Fel Kávézó és Étteremben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Harmadával esett vissza az OTP nyeresége 2020-ban, de Csányi Sándor elégedett

Harmadával esett vissza az OTP nyeresége 2020-ban, de Csányi Sándor elégedett

Dobrev Klára koronavírusos

Dobrev Klára koronavírusos

Gergely Márton: A Facebook pofátlansága

Gergely Márton: A Facebook pofátlansága