szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Április 22-én a Corvin moziban díjátadó gálával nyílik az 5. Magyar Filmhét, ahol hat napig összesen 203 alkotást nézhetünk meg, köztük 21 játékfilmet.

Összesen öt életműdíjat ad át a nyitónapon a Magyar Filmakadémia Egyesület, Bodrogin és Konczon kívül Andorai Pétert, Bánsági Ildikót és Venczel Verát tüntetik ki a díjjal.

Az ünnepélyes esemény után a Zsigmond Vilmosról készült utolsó portréfilm, a Fényképezte Zsigmond Vilmos című alkotást vetítik le.

A programja immár nyilvános. Idén rekordszámú nevezés érkezett, így a kísérő programokkal együtt összesen 203 filmet nézhet meg majd a közönség. A 21 játékfilm közt van többek közt a BUÉK, az Egy nap, a Valami Amerika 3. vagy az X-a rendszerből törölve.

Most először a televíziós sorozatok is bekerültek a Filmhét kínálatába.

A televíziós forgalmazású filmek ingyenesen tekinthetők meg, a nagyjátékfilmek pedig kedvezményes, 500 Ft-os áron. A jegyelővétel április 15-én kezdődik.

A közönség hét kategóriában – játékfilm, tévéfilm, kisjátékfilm, dokumentumfilm, ismeretterjesztő film és animációs film – láthatja a tavaly január 1. és december 31. között mozi és televízió forgalmazásban vagy fesztiválon bemutatott, és a Filmhétre benevezett filmeket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hogy válasszunk laptopot, hogy az tényleg jó legyen?

Hogy válasszunk laptopot, hogy az tényleg jó legyen?

A lövészezredes előtt sem teszi le a fegyvert az SZFE

A lövészezredes előtt sem teszi le a fegyvert az SZFE

Agyevő amőba okozta egy 6 éves texasi kisfiú halálát, katasztrófahelyzetet hirdettek az államban

Agyevő amőba okozta egy 6 éves texasi kisfiú halálát, katasztrófahelyzetet hirdettek az államban