A három testőr a Toyota-háborúban - Nagyítás-fotógaléria

A három testőr a Toyota-háborúban - Nagyítás-fotógaléria

Utolsó frissítés:

Szerző:

Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Tuareg lázadók, al-kaidás harcosok, francia idegenlégiósok, mali és nigériai katonák csapnak össze Maliban, ahol az északi országrész visszafoglalása, és az al-Kaidához köthető iszlamisták visszaszorítása a cél. Nagyítás-fotógalériánk a legfrissebb nemzetközi konfliktusról.

Fiatalok fociznak Mali fővárosában, Bamakóban. Maliban egy éve kezdődtek harcok, mikor az ország nyugati részén fellázadtak az Azawad régió függetlenségét követelő tuareg törzsek.
©
Az Ansar Dine iszlamista szervezet harcosai. A tuareg törzsi lázadásba bekapcsolódtak az afrikai al-Kaidához kötődő iszlamisták, akik egy ortodox iszlám államot kívánnak létrehozni.
©
Angela Merkel kancellár Alassane Ouattara elefántcsontparti elnökkel Berlinben, január 16-án. Ouattara reméli, hogy az európai partnerek segíteni fogják a mali lázadók elleni harcot.
©
Az Ansar Dine és a Tuareg Nemzeti Mozgalom Azawad Felszabadításáért vezetői közös sajtótájékoztatója 2012 decemberében. A tuaregek és az iszlamisták a mali kormányzat mellett egymással is szembe kerültek eltérő érdekeik miatt.
©
A mali katonai junta harcosait üdvözlik Bamakóban 2012 márciusában. A törzsi és iszlamista harcosok lázadásával szemben tehetetlenkedő Amadou Toumani Touré elnök ellen katonai puccs tört ki márciusban, az új elnök Dioncounda Traoré lett.
©
Francia csapatszállító Bamako mellett. Franciaország január 11-től vesz részt katonai erővel a mali konfliktusban.
©
Francia pilóták eligazításon. A franciák kezdetben légicsapásokkal támogatták a mali haderő műveleteit.
©
Francois Hollande francia köztársasági elnök az Elysée palotában mondott beszéde után, 2013. január 16-án. Hollande-nek a mali hadműveletek mellett a sikertelen szomáliai tússzabadítással és az algériai túszdrámával is szembe kell néznie.
©
A mali Nemzeti Gárda őrjárata Bamakóban. Az afrikai háborúk kötelező kelléke a platóra szerelt géppuskával megerősített Toyota kisteherautó. Ez a jármű olyannyira elterjedt, hogy az 1987-es líbiai-csádi konfliktust ''Toyota-háborúnak'' nevezik.
©
Francia katonák kártyáznak Bamakóban. Franciaország a Szervál-hadműveletnek keresztelt akcióval a gyarmati időkből maradt kapcsolatai és érdekei mellett a térségben élő többezer francia állampolgár védelmében is fellép.
©
Rakétákkal szerelnek fel egy francia Mirage vadászgépet a csádi fővárosban, N'Djamenában lévő francia támaszponton. A francia gépek kezdetben csádi bázisukról támadták a mali lázadókat.
©
Dioncounda Traoré elnök látogatása a francia csapatok bamakói bázisán.
©
A mali Nemzet Gárda tagja áll a bamakói bázison álló francia vadászgépek mellett.
©
Török tüntetők demonstrálnak a francia beavatkozás ellen Isztanbulban a francia nagykövetség előtt, 2013. január 16-án. A francia katonai akció támogatásában erős a világpolitikai összhang.
©
Dioncounda Traoré elnök (sállal), francia és afrikai országok katonatisztjeinek társaságában. Az elnök január elején levélben kért segítségét az ENSZ-től és Franciaországtól.
©
A Mbere menekülttábor Mauritániában, 60 kilométerre a mali határtól. A harcok következtében 150.000 ember menekült el az országból, és további 230.000-en Malin belül kerestek menedéket.
©
Helyi lakosok integetnek a Mali északi része felé vonuló francia csapatoknak. Az iszlamisták a meghódított területeken sária törvénykezést vezettek be, és erőszakkal léptek fel például a világszerte népszerű mali zenekultúra ellen.
©
Mirage vadászgép Bamakóban. A A Mirage F1 1966-ban repült először, hamarosan végleg kivonják a forgalomból, ez lehet az utolsó háborúja.
©
Francia katonák Maliban. Franciaország mintegy 700 katonát vezényelt az országba, de megduplázza létszámukat.
©
Francia katonák lőszereket készítenek elő. A Maliba vezényelt francia egységek között van az Idegenlégió egyik ezrede is.
©
Nigériai katonák. Nigéria 200 katonával segíti a lázadók elleni hadműveleteket, melybe további környező országok is ajánlottak fel katonákat.
©
Francia katonai járőr Párizs belvárosában. Az iszlamisták a ''poklok kapuinak felnyitásával'' fenyegették meg a Maliban háborúzó franciákat.
©
Jean-Marc Ayrault francia miniszterelnök áll Damien Boiteux hadnagy koporsója előtt a párizsi Invalidusok terén tartott búcsúztatáson 2013. január 15-én. A pilótaként szolgáló Boiteux az első francia áldozata a mali intervenciónak. Január 11-én veszítette életét, miután helikoptere találatot kapott. A súlyosan sérült gépet a legénység másik tagja kormányozta vissza a bázisra.
©
Az algériai földgázkitermelő telep, melynek munkásait és nemzetközi szakembereit túszul ejtették egy iszlám milicista csoport harcosai 2013. január 16-án.
©
Az algériai Amenasban, a líbiai határtól nem messze található az a földgázkitermelő telep, ahol a szerdai túszejtés történt.
©

Kövessenek minket a Facebookon is!

Hozzászólások